Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Abraxas" data-source="post: 268011" data-attributes="member: 2368"><p style="text-align: left"></p><p>Ова што следува е извадок од <a href="http://kupikniga.mk/BookDetails.aspx?Pr=30773">„Магика без Солзи“ на А.Кроули</a> (достапна на македонски јазик) и добро е секој аспирант, истражувач или било кој заинтересиран за телема и магика, да ги знае и разбира овие работи колку што може подобро, и нормално, да ги практикува колку што може подобро!</p><p>Објаснувањата на овие постулати, теореми, дефиниции може да ги најдете во споменатата книга.</p><p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>Што е Магика? Зошто човек да ја студира или практикува? </strong></p><p></p><p>Сосема природно; очигледни воведни прашања за секој предмет.</p><p>Прво, дозволи ми Евклидова метода и закопај го својот нос во Дефиницијата, Постулатот и Теоремите, кои се дадени во мојата обемна (но, за жал! премногу напредна и стручна) Расправа за овој предмет.</p><p>Да почнеме!</p><p><strong>ДЕФИНИЦИЈА.</strong></p><p style="margin-left: 20px"><strong><span style="color: #800000">Магиката е Наука и Уметност за предизвикување Промени во согласност со Волјата.</span></strong></p><p><strong>ПОСТУЛАТ.</strong></p><p style="margin-left: 20px"><strong><span style="color: #800000">СЕКОЈА сакана Промена може да биде постигната со примена на соодветен вид и степен на Сила на соодветен начин преку соодветна средина на соодветен предмет.</span></strong></p><p></p><p></p><p>Повеќе тука: <span style="color: #ff0000"><a href="http://heptagramxi.wordpress.com/2012/12/16/%D1%88%D1%82%D0%BE-%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D0%BE/"><span style="color: #ff0000">Што е Магика(дефиниции, постулати, теореми)</span></a></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Abraxas, post: 268011, member: 2368"] [LEFT] [/LEFT] Ова што следува е извадок од [URL='http://kupikniga.mk/BookDetails.aspx?Pr=30773']„Магика без Солзи“ на А.Кроули[/URL] (достапна на македонски јазик) и добро е секој аспирант, истражувач или било кој заинтересиран за телема и магика, да ги знае и разбира овие работи колку што може подобро, и нормално, да ги практикува колку што може подобро! Објаснувањата на овие постулати, теореми, дефиниции може да ги најдете во споменатата книга. [CENTER] [/CENTER] [CENTER][B]Што е Магика? Зошто човек да ја студира или практикува? [/B][/CENTER] Сосема природно; очигледни воведни прашања за секој предмет. Прво, дозволи ми Евклидова метода и закопај го својот нос во Дефиницијата, Постулатот и Теоремите, кои се дадени во мојата обемна (но, за жал! премногу напредна и стручна) Расправа за овој предмет. Да почнеме! [B]ДЕФИНИЦИЈА.[/B] [INDENT=1][B][COLOR=#800000]Магиката е Наука и Уметност за предизвикување Промени во согласност со Волјата.[/COLOR][/B][/INDENT] [B]ПОСТУЛАТ.[/B] [INDENT=1][B][COLOR=#800000]СЕКОЈА сакана Промена може да биде постигната со примена на соодветен вид и степен на Сила на соодветен начин преку соодветна средина на соодветен предмет.[/COLOR][/B][/INDENT] Повеќе тука: [COLOR=#ff0000][URL='http://heptagramxi.wordpress.com/2012/12/16/%D1%88%D1%82%D0%BE-%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D0%BE/'][COLOR=#ff0000]Што е Магика(дефиниции, постулати, теореми)[/COLOR][/URL][/COLOR] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
На врв
Bottom