Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Abraxas" data-source="post: 256855" data-attributes="member: 2368"><p>Предизвик во овие работи никогаш не се 99.99% од читателите, или луѓето. Тоа си побркал нешто со религиите, тие бараат и нудат начини сите да го разберат, прифатат и да се идентификуваат со нив. Тоа не е случај тука.</p><p></p><p>Текстовите како овој се токму спротивност на начините од типот "Просветлување во 100 чекори". Ова е само насока - патоказ за оние кои се интересираат и истражуваат во оваа област. Ако ти го сметаш за погрешно, што бараш на темава? Да докажеш дека некој греши? Дека ти си во право? Каде со тој памет?</p><p>Зарем не беше ти истиот кој ми кажуваше што била љубовта во телемата? Зарем не ми кажуваше дека била емоција? Кога морав со примери да ти објаснувам дека воопшто не станува збор за емоција?</p><p>Каде со тој памет на секое тенџерче да бидете капаче и да се правите поголеми телемити од телемитите?</p><p></p><p></p><p>Никој ништо тука не рекламира бре човек! Ти темиве на форумов ги сметаш за реклама?</p><p>Ако си тука да дознаеш нешто прашај, ако си за да лечиш комплекси најди си некој подфорум за психологија, што бараш овде?</p><p>Не ми кажувај што се за мене пусти желби, гледај си го твојот живот, и прескокни ја темава доколку си тука да делиш памет некому.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Abraxas, post: 256855, member: 2368"] Предизвик во овие работи никогаш не се 99.99% од читателите, или луѓето. Тоа си побркал нешто со религиите, тие бараат и нудат начини сите да го разберат, прифатат и да се идентификуваат со нив. Тоа не е случај тука. Текстовите како овој се токму спротивност на начините од типот "Просветлување во 100 чекори". Ова е само насока - патоказ за оние кои се интересираат и истражуваат во оваа област. Ако ти го сметаш за погрешно, што бараш на темава? Да докажеш дека некој греши? Дека ти си во право? Каде со тој памет? Зарем не беше ти истиот кој ми кажуваше што била љубовта во телемата? Зарем не ми кажуваше дека била емоција? Кога морав со примери да ти објаснувам дека воопшто не станува збор за емоција? Каде со тој памет на секое тенџерче да бидете капаче и да се правите поголеми телемити од телемитите? Никој ништо тука не рекламира бре човек! Ти темиве на форумов ги сметаш за реклама? Ако си тука да дознаеш нешто прашај, ако си за да лечиш комплекси најди си некој подфорум за психологија, што бараш овде? Не ми кажувај што се за мене пусти желби, гледај си го твојот живот, и прескокни ја темава доколку си тука да делиш памет некому. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
На врв
Bottom