Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Abraxas" data-source="post: 213518" data-attributes="member: 2368"><p><strong>Им го честитам денот на жената на сите припаднички на понежниот пол, и им го посветувам овој текст во чест на правата кој станаа реалност далечната 1909 со кој практично новиот еон почна да станува реалност.</strong></p><p><strong>Повелете:</strong></p><p></p><p style="text-align: center"><span style="font-size: 16px"><span style="font-family: 'Times New Romans'"><strong><span style="color: #800000">Први што ти е волја и тоа нека биде целиот закон</span></strong></span></span></p><p>Природата на жената била искривувана, надежите на нејзината душа изигрувани, нејзиното природно задоволство ограничувано, нејзиниот ум бил труен и сето тоа е правено за да се надрзнуваат исцедените непца од сенилните банкари и амбасадори.</p><p><span style="font-size: 16px"><span style="font-family: 'Times New Romans'">Зошто машките инсистираат на „невиноста“ кај жените? (спознајте кои мажи од текстот што следува)</span></span></p><ol> <li data-xf-list-type="ol">За да ја задоволат сопствената суета;</li> <li data-xf-list-type="ol">За да си дадат најмногу шанси: a) да не подлегнат на венерични болести; b) да ги пренесат на потомците своите благородни особини;</li> <li data-xf-list-type="ol">За да ја задржат моќта над нивните робови со знаењето кое го поседуваат;</li> <li data-xf-list-type="ol">За да можат што подолго да ги држат во послушност со одвраќање од блудење. Сексуално задоволената жена е најдобриот помошник; незадоволна или разочарана жена е вистинска душевна чума;</li> <li data-xf-list-type="ol">Во примитивните општества за да се заштитат од препад и неверство;</li> <li data-xf-list-type="ol">За да го прикријат својот притаен срам во областа на сексот;</li> </ol><p><span style="font-size: 16px"><span style="font-family: 'Times New Romans'">Што велиме ние телемитите за жената?</span></span></p><p><span style="font-size: 16px"><span style="font-family: 'Times New Romans'">Ние не им ласкаме и не ги залажуваме жените; ние не ги потценуваме и не ги малтретираме. За нас жената е самостојна, апсолутна, оригинална, независна, слободна, самоопределена, точно онолку колку што е и мажот. Секој маж и секоја жена е Ѕвезда вели Законот.</span></span></p><p><span style="font-size: 16px"><span style="font-family: 'Times New Romans'">Ние не го осуетуваме Нејзиното Движење, на Божицата! Ние не полагаме никакво право над Нејзината волја; не го одвраќаме Нејзиниот развоен пат за да господариме со нејзините желби, или пак да ја одредуваме нејзината судбина. Ние не бараме ништо повеќе освен да и ја понудиме нашата сила.</span></span></p><p><span style="font-size: 16px"><span style="font-family: 'Times New Romans'">Книгата на Законот вели: <strong><span style="color: #800000">Нека пред мене застане жената опашана со меч!</span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 16px"><span style="font-family: 'Times New Romans'">Добредојде ти, Жено, те поздравуваме како Ѕвезда! Добредојде на лумпување и веселба! Добредојде во борба и на гозба! Добредојде на бдеење и победа! Добредојде во страст и громогласна смеа! Добредојде на трпеза и в кревет! Добредојде на тажење и смрт!</span></span></p><p><span style="font-size: 16px"><span style="font-family: 'Times New Romans'">Ние телемитите сме оние кои вистински ја сакаат и почитуваат Жената, кои ја сметаат подеднакво безгрешна и бесрамна како што сме и ние самите; а оние кои што велат дека ја презираме, се оние кои бегаат од замавот на нашите сабји со кои ги раскинуваме зарѓаните окови од нејзините нозе!</span></span></p><p></p><p style="text-align: center"><span style="font-size: 16px"><span style="font-family: 'Times New Romans'"><strong><span style="color: #800000">Љубовта е закон љубов под волја</span></strong></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Abraxas, post: 213518, member: 2368"] [B]Им го честитам денот на жената на сите припаднички на понежниот пол, и им го посветувам овој текст во чест на правата кој станаа реалност далечната 1909 со кој практично новиот еон почна да станува реалност.[/B] [B]Повелете:[/B] [CENTER][SIZE=16px][FONT=Times New Romans][B][COLOR=#800000]Први што ти е волја и тоа нека биде целиот закон[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE][/CENTER] Природата на жената била искривувана, надежите на нејзината душа изигрувани, нејзиното природно задоволство ограничувано, нејзиниот ум бил труен и сето тоа е правено за да се надрзнуваат исцедените непца од сенилните банкари и амбасадори. [SIZE=16px][FONT=Times New Romans]Зошто машките инсистираат на „невиноста“ кај жените? (спознајте кои мажи од текстот што следува)[/FONT][/SIZE] [LIST=1] [*]За да ја задоволат сопствената суета; [*]За да си дадат најмногу шанси: a) да не подлегнат на венерични болести; b) да ги пренесат на потомците своите благородни особини; [*]За да ја задржат моќта над нивните робови со знаењето кое го поседуваат; [*]За да можат што подолго да ги држат во послушност со одвраќање од блудење. Сексуално задоволената жена е најдобриот помошник; незадоволна или разочарана жена е вистинска душевна чума; [*]Во примитивните општества за да се заштитат од препад и неверство; [*]За да го прикријат својот притаен срам во областа на сексот; [/LIST] [SIZE=16px][FONT=Times New Romans]Што велиме ние телемитите за жената?[/FONT][/SIZE] [SIZE=16px][FONT=Times New Romans]Ние не им ласкаме и не ги залажуваме жените; ние не ги потценуваме и не ги малтретираме. За нас жената е самостојна, апсолутна, оригинална, независна, слободна, самоопределена, точно онолку колку што е и мажот. Секој маж и секоја жена е Ѕвезда вели Законот.[/FONT][/SIZE] [SIZE=16px][FONT=Times New Romans]Ние не го осуетуваме Нејзиното Движење, на Божицата! Ние не полагаме никакво право над Нејзината волја; не го одвраќаме Нејзиниот развоен пат за да господариме со нејзините желби, или пак да ја одредуваме нејзината судбина. Ние не бараме ништо повеќе освен да и ја понудиме нашата сила.[/FONT][/SIZE] [SIZE=16px][FONT=Times New Romans]Книгата на Законот вели: [B][COLOR=#800000]Нека пред мене застане жената опашана со меч![/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=16px][FONT=Times New Romans]Добредојде ти, Жено, те поздравуваме како Ѕвезда! Добредојде на лумпување и веселба! Добредојде во борба и на гозба! Добредојде на бдеење и победа! Добредојде во страст и громогласна смеа! Добредојде на трпеза и в кревет! Добредојде на тажење и смрт![/FONT][/SIZE] [SIZE=16px][FONT=Times New Romans]Ние телемитите сме оние кои вистински ја сакаат и почитуваат Жената, кои ја сметаат подеднакво безгрешна и бесрамна како што сме и ние самите; а оние кои што велат дека ја презираме, се оние кои бегаат од замавот на нашите сабји со кои ги раскинуваме зарѓаните окови од нејзините нозе![/FONT][/SIZE] [CENTER][SIZE=16px][FONT=Times New Romans][B][COLOR=#800000]Љубовта е закон љубов под волја[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE][/CENTER] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
На врв
Bottom