Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Музика
Текст vs. музика
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Outrider" data-source="post: 323588" data-attributes="member: 2887"><p>Еден од примерите каде постои сосема просечна музика и феноменален, легендарен и безвременски текст</p><p></p><p>[SPOILER="Kad fazani lete"]Zasto trazis karizmu u sebi punjena ptico</p><p>Mogucnost prosvjecenosti </p><p>razdvaja te u beskraj od zudnje za misijom,</p><p>Miris zemlje, </p><p>koncentricni krugovi gluposti i neznanja kao prstenje,</p><p>ono dalje ne razumijem, </p><p>izgleda mi da je mrtva straza</p><p></p><p>Rekoh sebi: "Moj Boze", </p><p>koliko demagogije sustavno poredjane u Artiljerijske salve</p><p>Koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje, sujete, vlasti</p><p>I koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge</p><p>I kako je do neprepoznavanja dovedena sustina prevare</p><p></p><p>I rijeka nije bila rijeka u samom pocetku</p><p>I nije nuzno </p><p>da ne bude ponornica do kraja</p><p>Sto se dogadja </p><p>kad mrtvi fazani lete iznad nasih glava</p><p>Kad mrtvi fazani lete, a ni jedan ne pada</p><p></p><p>Sto se dogadja kad </p><p>ocajanje zahvati ljude</p><p>Kad ocajanje neumitno prelazi u kajanje</p><p>Gledajuci iz daljine konture na sceni</p><p>Padaju mi na pamet vodene boje</p><p>Umazane ruke brzo se peru</p><p>[/SPOILER]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Outrider, post: 323588, member: 2887"] Еден од примерите каде постои сосема просечна музика и феноменален, легендарен и безвременски текст [SPOILER="Kad fazani lete"]Zasto trazis karizmu u sebi punjena ptico Mogucnost prosvjecenosti razdvaja te u beskraj od zudnje za misijom, Miris zemlje, koncentricni krugovi gluposti i neznanja kao prstenje, ono dalje ne razumijem, izgleda mi da je mrtva straza Rekoh sebi: "Moj Boze", koliko demagogije sustavno poredjane u Artiljerijske salve Koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje, sujete, vlasti I koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge I kako je do neprepoznavanja dovedena sustina prevare I rijeka nije bila rijeka u samom pocetku I nije nuzno da ne bude ponornica do kraja Sto se dogadja kad mrtvi fazani lete iznad nasih glava Kad mrtvi fazani lete, a ni jedan ne pada Sto se dogadja kad ocajanje zahvati ljude Kad ocajanje neumitno prelazi u kajanje Gledajuci iz daljine konture na sceni Padaju mi na pamet vodene boje Umazane ruke brzo se peru [/SPOILER] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Музика
Текст vs. музика
На врв
Bottom