Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Музика
Текстови на македонски песни
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="foREVer" data-source="post: 159012" data-attributes="member: 806"><p>* Една од омилените македонски песни.</p><p></p><p><strong>Камелеон - Дај ми Љубов</strong></p><p></p><p>Каде сте тргнале од зори,</p><p>без лица и без зборови,</p><p>таква само бледа сенка,</p><p>се плашам да ја погледнам,</p><p>гледам да не видам.</p><p></p><p>Зарем нема ништо друго освен таа прашина,</p><p>што ве полни кога ништо друго и не проаѓа.</p><p>Зарем денот нема сјај, зарем сонот има крај,</p><p>разбуди се е е е.</p><p></p><p>Рефрен:</p><p></p><p>Дај ми љубов, дај ми песна,</p><p>пушти гласови, нека загрми,</p><p>отвори срце, постели душа,</p><p>растерај облаци, нека засвети.</p><p></p><p>Таа мисла сама веќе лета,</p><p>се враќа па заминува,</p><p>зад себе само бледа трага,</p><p>од некој детски плач остава.</p><p></p><p>Зарем нема ништо друго освен таа прашина,</p><p>што ве полни кога ништо друго и не проаѓа.</p><p>Зарем денот нема сјај, зарем сонот има крај,</p><p>разбуди се е е е.</p><p></p><p>Рефрен:</p><p></p><p>Дај ми љубов, дај ми песна,</p><p>пушти гласови, нека загрми,</p><p>отвори срце, постели душа,</p><p>растерај облаци, нека засвети.</p><p></p><p>Со твојте очи погледни, разнишај стари бедеми,</p><p>во нив се крие искра волшебна,</p><p>што прави мали радости, а толку потребни,</p><p>само чувај ја.</p><p></p><p>Рефрен:</p><p></p><p>Дај ми љубов, дај ми песна,</p><p>пушти гласови, нека загрми,</p><p>отвори срце, постели душа,</p><p>растерај облаци, нека засвети.</p><p></p><p></p><p></p><p>* И уште една од Камелеон.</p><p></p><p><strong>Камелеон - Не Заборавај</strong></p><p></p><p>Во срцето сон, во сонот ти,</p><p>во тебе вселена,</p><p>и сиот тој крај бескрајно мал,</p><p>трепери ѕвезда, трепериш ти.</p><p></p><p>А ден, убав ден, од сите различен,</p><p>којзнае што ќе донесе,</p><p>од птиците глас, од небото зрак,</p><p>згаснува ѕвезда, згаснуваш ти.</p><p></p><p>Рефрен:</p><p></p><p>Ноќва полна месечина, на небо насмеана,</p><p>раце раширила, раце нема да те погалат.</p><p>Кој ли ноќе те покрива, штом застуди, штом задува,</p><p>земја ти е постела студена.</p><p></p><p>А ден, убав ден, од сите различен,</p><p>којзнае што ќе донесе,</p><p>од птиците глас, од небото зрак,</p><p>згаснува ѕвезда, згаснуваш ти.</p><p></p><p>Ноќва полна месечина, на небо насмеана,</p><p>раце раширила, раце нема да те погалат.</p><p></p><p>А гледам и слушам, можеби ветрот ќе ми донесе,</p><p>по некој спомен, некоја слика, или само збор.</p><p></p><p>Не заборавај, не заборавај, не заборавај,</p><p>не заборавај, не заборавај, не заборавај...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="foREVer, post: 159012, member: 806"] * Една од омилените македонски песни. [B]Камелеон - Дај ми Љубов[/B] Каде сте тргнале од зори, без лица и без зборови, таква само бледа сенка, се плашам да ја погледнам, гледам да не видам. Зарем нема ништо друго освен таа прашина, што ве полни кога ништо друго и не проаѓа. Зарем денот нема сјај, зарем сонот има крај, разбуди се е е е. Рефрен: Дај ми љубов, дај ми песна, пушти гласови, нека загрми, отвори срце, постели душа, растерај облаци, нека засвети. Таа мисла сама веќе лета, се враќа па заминува, зад себе само бледа трага, од некој детски плач остава. Зарем нема ништо друго освен таа прашина, што ве полни кога ништо друго и не проаѓа. Зарем денот нема сјај, зарем сонот има крај, разбуди се е е е. Рефрен: Дај ми љубов, дај ми песна, пушти гласови, нека загрми, отвори срце, постели душа, растерај облаци, нека засвети. Со твојте очи погледни, разнишај стари бедеми, во нив се крие искра волшебна, што прави мали радости, а толку потребни, само чувај ја. Рефрен: Дај ми љубов, дај ми песна, пушти гласови, нека загрми, отвори срце, постели душа, растерај облаци, нека засвети. * И уште една од Камелеон. [B]Камелеон - Не Заборавај[/B] Во срцето сон, во сонот ти, во тебе вселена, и сиот тој крај бескрајно мал, трепери ѕвезда, трепериш ти. А ден, убав ден, од сите различен, којзнае што ќе донесе, од птиците глас, од небото зрак, згаснува ѕвезда, згаснуваш ти. Рефрен: Ноќва полна месечина, на небо насмеана, раце раширила, раце нема да те погалат. Кој ли ноќе те покрива, штом застуди, штом задува, земја ти е постела студена. А ден, убав ден, од сите различен, којзнае што ќе донесе, од птиците глас, од небото зрак, згаснува ѕвезда, згаснуваш ти. Ноќва полна месечина, на небо насмеана, раце раширила, раце нема да те погалат. А гледам и слушам, можеби ветрот ќе ми донесе, по некој спомен, некоја слика, или само збор. Не заборавај, не заборавај, не заборавај, не заборавај, не заборавај, не заборавај... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Музика
Текстови на македонски песни
На врв
Bottom