Сури - цитати од Kуранот

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Да прецрташ збор,значи дека тој нема никакво влијание на твојата свест,не зачнува.
Не гледај други што прават,гледај ти што правиш!

Така мислиш прават муслиманите следејќи го Коранот?
Зошто некој би читал света книга и би правел што пишува во нејзе ако нема влијание секој збор од тој текст врз неговата свест и дејствувањето во животот?

• Ми се допаѓа
Реакции: Sagan

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Така мислиш прават муслиманите следејќи го Коранот?
Зошто некој би читал света книга и би правел што пишува во нејзе ако нема влијание секој збор од тој текст врз неговата свест и дејствувањето во животот?

Зошто и тука во твоите размисли не го примениш законот за кој се држиш како слеп за стап "Прави што ти е волја,и тоа нека биде целиот закон"!?
Законот владее со тебе,а не ти со него!:kafe

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Зошто и тука во твоите размисли не го примениш законот за кој се држиш како слеп за стап "Прави што ти е волја,и тоа нека биде целиот закон"!?
Законот владее со тебе,а не ти со него!:kafe

Бидејќи Законот гласи: Љубов е законот, љубов под волја - да, се сложувам со твојот став :giggle Како да применам Закон што бара работа и истражување - кога не бидува на оваа тема такво нешто?

А сега, повели и дообјасни се со твоите фантомски размисли и романтичарски изјави за „надминување“ на размислите во Коранот!
Како тоа тие зборови таму да не оставаат трага врз верникот кој што слепо верува на секој збор запишан таму?

Не е Коранот догматска книга за која се бара само верување, а не и истражување на истата?

Ќе ми ја цитираш целата Книга тука? Како ќе го сфати аетот секој поединец - така?
Мислам дека тоа е спротивно од исламските учења!

Не гледај други што прават, ами ти што правиш - ми се допаѓа, но тоа нема да го најдеш во Коранот - таму се зборува во множина, за верниците! Заповед си е заповед! :kafe

• Ми се допаѓа
Реакции: Pica pica