Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Образование
Стручно или гимназиско образование
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="LadyInPink" data-source="post: 107209" data-attributes="member: 153"><p>Можеби донекаде сте во право кога велите дека стручното е подобро. Се сложувам со тоа: добиваш знаење од една насока и после можеш и со тоа да протуркаш некако да најдеш работа.</p><p>Но, што ако детето не знае што сака?</p><p>Имав примери во мојот клас од основно, децата појма немаа што сакаат да завршат, а тоа вклучува и дека не знаат дали сакаат да се економисти или електричари. И како тој да се запише стручно?</p><p>Сигурно како што ќе созрее ќе сфати што сака да биде, и тоа што ќе му е средното стручно, а сакал нешто сосем десетто.</p><p>Во ваквите случаи е подобро гимназија, секако ако детето е од учење.</p><p>Додека пак, ако е некое кое едвај со 2ка поминува подобро стручно. Тој секако не е од учење, подобро некоја струка/занает да има отколку во гимназија да повторува години.</p><p>Еве, јас сум запишана гимназија. Планирам на дизајн да продолжам. Секако, можеби некаде низ земјава има уметничко училиште и можеби тоа повеќе ќе ме насочи за на факултет, но имав 14 години. Не бев способна сама во друг град да одам. </p><p>И тоа е пречка при изборот на стручно образование.</p><p>Од друга страна, сега во трета се делиме на подрачја. Има јазично уметничко подрајче, комб. Б која те насочува во уметничките предмети. Сепак, не е така општа и гимназијата.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="LadyInPink, post: 107209, member: 153"] Можеби донекаде сте во право кога велите дека стручното е подобро. Се сложувам со тоа: добиваш знаење од една насока и после можеш и со тоа да протуркаш некако да најдеш работа. Но, што ако детето не знае што сака? Имав примери во мојот клас од основно, децата појма немаа што сакаат да завршат, а тоа вклучува и дека не знаат дали сакаат да се економисти или електричари. И како тој да се запише стручно? Сигурно како што ќе созрее ќе сфати што сака да биде, и тоа што ќе му е средното стручно, а сакал нешто сосем десетто. Во ваквите случаи е подобро гимназија, секако ако детето е од учење. Додека пак, ако е некое кое едвај со 2ка поминува подобро стручно. Тој секако не е од учење, подобро некоја струка/занает да има отколку во гимназија да повторува години. Еве, јас сум запишана гимназија. Планирам на дизајн да продолжам. Секако, можеби некаде низ земјава има уметничко училиште и можеби тоа повеќе ќе ме насочи за на факултет, но имав 14 години. Не бев способна сама во друг град да одам. И тоа е пречка при изборот на стручно образование. Од друга страна, сега во трета се делиме на подрачја. Има јазично уметничко подрајче, комб. Б која те насочува во уметничките предмети. Сепак, не е така општа и гимназијата. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Образование
Стручно или гимназиско образование
На врв
Bottom