Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Образование
Стручно или гимназиско образование
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Марија" data-source="post: 107110" data-attributes="member: 956"><p>Сметам дека стручното е многу подобар избор од гимназиското образование.</p><p>Еве јас завршив средно фармација и воопшто не се каам за изборот, освен што имам диплома за фармацевтски техничар и што во секое време можам да најдам работа (ако не дај боже бидам приморана да работам без да завршам факултет) предметите што сум ги учела во средно од типот аналитичка хемија, биохемија, фармакологија, фармакогнозија... многу ми се нашле на факултет.</p><p>Значи имам некои пред знаења и теоретски и ако ништо друго кога влегов во лабораторија не се чудев што е тоа епрувета, ерленмаер, бирета итн како оние од гимназија.</p><p>И покрај средното стручно не си обврзан да се запишеш иста струка и на факултет, има многу примери кои отишле на сосема трет факултет кој нема врска со средното стручно во кое учеле.</p><p>Од друга страна пак, тие од гимназија се добро потковани со математика и физика ако ништо друго. Не смеам дека имаат поширок избор на факултети, но ќе немаат големи проблеми со математика и физика иако лично јас и без математика во средно и без физика успеав да ги положам на факултет и тоа со добри оцени.</p><p>Со тоа се побива и тоа дека се добро потковани и они ќе успеат да положат се, а ние од стручно нема.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Марија, post: 107110, member: 956"] Сметам дека стручното е многу подобар избор од гимназиското образование. Еве јас завршив средно фармација и воопшто не се каам за изборот, освен што имам диплома за фармацевтски техничар и што во секое време можам да најдам работа (ако не дај боже бидам приморана да работам без да завршам факултет) предметите што сум ги учела во средно од типот аналитичка хемија, биохемија, фармакологија, фармакогнозија... многу ми се нашле на факултет. Значи имам некои пред знаења и теоретски и ако ништо друго кога влегов во лабораторија не се чудев што е тоа епрувета, ерленмаер, бирета итн како оние од гимназија. И покрај средното стручно не си обврзан да се запишеш иста струка и на факултет, има многу примери кои отишле на сосема трет факултет кој нема врска со средното стручно во кое учеле. Од друга страна пак, тие од гимназија се добро потковани со математика и физика ако ништо друго. Не смеам дека имаат поширок избор на факултети, но ќе немаат големи проблеми со математика и физика иако лично јас и без математика во средно и без физика успеав да ги положам на факултет и тоа со добри оцени. Со тоа се побива и тоа дека се добро потковани и они ќе успеат да положат се, а ние од стручно нема. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Образование
Стручно или гимназиско образование
На врв
Bottom