Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Образование
Странски јазици
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Fashion.Lover" data-source="post: 312830" data-attributes="member: 5956"><p>Не сакам да се фалам,немојте да ме разберете погрешно,ама знам многу јазика:</p><p><strong>Македонски</strong>,нормално.Срамота е да не си го знаеш мајчиниот јазик.</p><p><strong>Англиски</strong>,одлично,професорка во гимназија сум,покрај филолог.</p><p><strong>Германски</strong> како втор јазик во основно и средно и на факултет го земав во комбинација со англискиот,данскиот,шведкиот,норвешкиот,холандскиот и исландскиот.</p><p><strong>Француски </strong>го учев на курс и од филмови и овој ми беше втор факултет(паралелно завршив два факултета) и го семав во комбинација со италијанскиот,шпанскиот,португалскиот и романскиот.</p><p><strong>Данскиот </strong>одлично, го земав во комбинација со германскиот и со сите останати јазици од германското јазично семејство. </p><p><strong>Шведскиот,норвешкиот и исландскиот </strong>се тука некаде и тие одлично ги зборувам. </p><p><strong>Холандскиот</strong> добро зборувам и тој ми беше во таа комбинација, а и таму сум родена. </p><p><strong>Руски</strong> исто така добро говорам. Го научив од мојата мајка и од баба ми, кои беа слависти и кои одлично ги знаеја и западнословенските јазици како <strong>полскиот,</strong> <strong>чешкиот и словачкиот </strong>покрај источнословенските јазици, како <strong>рускиот, украинскиот и белорускиот </strong>кои исто така одлично ги говорам.. </p><p><strong>Италијанскиот</strong> ми беше во комбинација со францускиот и сите други во таа група јазици и солидно го говорам. </p><p><strong>Шпанскиот</strong> солидно го знам. Прво од сериите, потоа на вториот факултет. </p><p><strong>Португалскиот</strong> како и шпанскиот, францускиот и италијанскиот што ги говорам, така и него. </p><p><strong>Романскиот </strong>иако ми беше во комбинација со сите јазици од таа група, не сум во контакт со тој јазик, а и тој што ни предаваше не знаеше нешто многу.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Fashion.Lover, post: 312830, member: 5956"] Не сакам да се фалам,немојте да ме разберете погрешно,ама знам многу јазика: [B]Македонски[/B],нормално.Срамота е да не си го знаеш мајчиниот јазик. [B]Англиски[/B],одлично,професорка во гимназија сум,покрај филолог. [B]Германски[/B] како втор јазик во основно и средно и на факултет го земав во комбинација со англискиот,данскиот,шведкиот,норвешкиот,холандскиот и исландскиот. [B]Француски [/B]го учев на курс и од филмови и овој ми беше втор факултет(паралелно завршив два факултета) и го семав во комбинација со италијанскиот,шпанскиот,португалскиот и романскиот. [B]Данскиот [/B]одлично, го земав во комбинација со германскиот и со сите останати јазици од германското јазично семејство. [B]Шведскиот,норвешкиот и исландскиот [/B]се тука некаде и тие одлично ги зборувам. [B]Холандскиот[/B] добро зборувам и тој ми беше во таа комбинација, а и таму сум родена. [B]Руски[/B] исто така добро говорам. Го научив од мојата мајка и од баба ми, кои беа слависти и кои одлично ги знаеја и западнословенските јазици како [B]полскиот,[/B] [B]чешкиот и словачкиот [/B]покрај источнословенските јазици, како [B]рускиот, украинскиот и белорускиот [/B]кои исто така одлично ги говорам.. [B]Италијанскиот[/B] ми беше во комбинација со францускиот и сите други во таа група јазици и солидно го говорам. [B]Шпанскиот[/B] солидно го знам. Прво од сериите, потоа на вториот факултет. [B]Португалскиот[/B] како и шпанскиот, францускиот и италијанскиот што ги говорам, така и него. [B]Романскиот [/B]иако ми беше во комбинација со сите јазици од таа група, не сум во контакт со тој јазик, а и тој што ни предаваше не знаеше нешто многу. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Образование
Странски јазици
На врв
Bottom