Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Смртна казна
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="existence" data-source="post: 39759" data-attributes="member: 621"><p>Сеа малку ги измеша работите. Не е тука зборот за правосудството, туку за смртна казна.</p><p></p><p></p><p>Онтопик: Јас сум против, зашто не го гледам тоа како казна туку како благодет за тешки криминалци. Пример јас убивам едно 10 луѓе и ме фаќаат ме пикаат у затвор и ми велат „Досудена ти е смртна казна“. Па тоа би ми дошло ко кец од ракав. Нема да морам да размислувам што сум сторил и какви последици ќе трпат фамилиите, како им било на жртвите во моментот кога знаеле дека ќе умрат и ја гледале сопствената смрт, дали можеби не требаше да го направам тоа и сл. туку едноставно ќе ме треснат со една инекција и ќе си умрам среќен и задоволен. Додека доживотна робија е нешто друго. Јас тешки криминалци би ги измачувал бре, како психички така и физички. Да зажалат што помислиле да направат такво нешто, има крв да плукаат и да молат за смртна казна.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="existence, post: 39759, member: 621"] Сеа малку ги измеша работите. Не е тука зборот за правосудството, туку за смртна казна. Онтопик: Јас сум против, зашто не го гледам тоа како казна туку како благодет за тешки криминалци. Пример јас убивам едно 10 луѓе и ме фаќаат ме пикаат у затвор и ми велат „Досудена ти е смртна казна“. Па тоа би ми дошло ко кец од ракав. Нема да морам да размислувам што сум сторил и какви последици ќе трпат фамилиите, како им било на жртвите во моментот кога знаеле дека ќе умрат и ја гледале сопствената смрт, дали можеби не требаше да го направам тоа и сл. туку едноставно ќе ме треснат со една инекција и ќе си умрам среќен и задоволен. Додека доживотна робија е нешто друго. Јас тешки криминалци би ги измачувал бре, како психички така и физички. Да зажалат што помислиле да направат такво нешто, има крв да плукаат и да молат за смртна казна. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Смртна казна
На врв
Bottom