Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Слобода
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Мортидо" data-source="post: 137977" data-attributes="member: 670"><p>Ми се има случено на двапати да останам потполно без денар, во буквална смисла на зборот без денар. А ниту пак имав тогаш некои обврски кои налагаа финансии. Едноставно кренав раце, ја прифатив ситуацијата онаква каква што е. Верувајте, како тие денови што сум чивствувал мир и благосостојба во себе, никогаш до тогаш. Не знам како да го опишам тоа доживување, ниту пак до сега некој ме разбрал кога сум му објаснувал, но знам дека ја осетив Слободата онаква каква што сум ја замислувал отсекогаш. Совршен мир, хармонија. Потполн баланс, рамнодушност ... мислам дека тоа е она за кое зборуваат будистичките монаси, па и христијанските ... тотално отцепување од материјалното ... не знам дали и друг некој го доживеал тоа, но знам дека е тешко и треба јака психа поготово во општества каде што за мнозинството парите се услов за среќа.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Мортидо, post: 137977, member: 670"] Ми се има случено на двапати да останам потполно без денар, во буквална смисла на зборот без денар. А ниту пак имав тогаш некои обврски кои налагаа финансии. Едноставно кренав раце, ја прифатив ситуацијата онаква каква што е. Верувајте, како тие денови што сум чивствувал мир и благосостојба во себе, никогаш до тогаш. Не знам како да го опишам тоа доживување, ниту пак до сега некој ме разбрал кога сум му објаснувал, но знам дека ја осетив Слободата онаква каква што сум ја замислувал отсекогаш. Совршен мир, хармонија. Потполн баланс, рамнодушност ... мислам дека тоа е она за кое зборуваат будистичките монаси, па и христијанските ... тотално отцепување од материјалното ... не знам дали и друг некој го доживеал тоа, но знам дека е тешко и треба јака психа поготово во општества каде што за мнозинството парите се услов за среќа. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Слобода
На врв
Bottom