Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Слобода
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Мортидо" data-source="post: 137880" data-attributes="member: 670"><p>Абе ќе летнеш до најблиската градина, но со себе ќе понесеш и мал милион грижи. Покрај тоа сенешто ќе размислиш и за проблемите околу тебе, неизвесната иднина, поготово во нашево општество. Слободата е само привид. Слободата не е само кога ние или земјата не сме под ропство од тиранин и сл. Телото ни е можеби слободно, но умот не ни е. А мислам дека тоа е многу потрагично. Мислам дека слободен човек е оној кој се ослободил од материјалните работи околу себе, кој не е зависен од никого и од ништо, оној кој безмилосно ги користи материјалните добра наместо да биде нивен роб, оној кој се прилагодува на природата, наместо неа да ја прилагодува према своите извитоперени желби ... тоа за мене е Слобода.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Мортидо, post: 137880, member: 670"] Абе ќе летнеш до најблиската градина, но со себе ќе понесеш и мал милион грижи. Покрај тоа сенешто ќе размислиш и за проблемите околу тебе, неизвесната иднина, поготово во нашево општество. Слободата е само привид. Слободата не е само кога ние или земјата не сме под ропство од тиранин и сл. Телото ни е можеби слободно, но умот не ни е. А мислам дека тоа е многу потрагично. Мислам дека слободен човек е оној кој се ослободил од материјалните работи околу себе, кој не е зависен од никого и од ништо, оној кој безмилосно ги користи материјалните добра наместо да биде нивен роб, оној кој се прилагодува на природата, наместо неа да ја прилагодува према своите извитоперени желби ... тоа за мене е Слобода. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Слобода
На врв
Bottom