Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Слобода
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 137878" data-attributes="member: 266"><p>За мене слобода најмногу значи да ги пребродиш стравовите. Доколку секој се ослободи од својот страв, може се да направи. Кога ќе го направиш потребниот чекор што ќе те поттурне, откако ќе успееш во тоа кон кое целиш, ќе сфатиш дека немало потреба за плашење, односно, ќе се ослободиш од својот страв.</p><p>Понекогаш си мислам дека парите се можат да овозможат. Но факт е дека тоа не е така. Се додека си здрвен од страв и си закопан во едно место, ништо не може да те поттикне, освен желбата за слобода.</p><p>Тоа може да е банџиџампинг или скок од авион. Може да е борење за напредок во работата и кариерата. Може да е борење против оние кои те угнетуваат и ти ја ограничуваат слободата.</p><p>А мислам дека и секоја индивидуа, во одреден момент се чувствува како најслободен човек на земјата. Дали е тоа кога си со некоја личност која најмногу ти значи, или пак, кога ја слушаш својата омилена музика, едноставно се чувствуваш најисполнет, најслободен, како да не постојат проблеми.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 137878, member: 266"] За мене слобода најмногу значи да ги пребродиш стравовите. Доколку секој се ослободи од својот страв, може се да направи. Кога ќе го направиш потребниот чекор што ќе те поттурне, откако ќе успееш во тоа кон кое целиш, ќе сфатиш дека немало потреба за плашење, односно, ќе се ослободиш од својот страв. Понекогаш си мислам дека парите се можат да овозможат. Но факт е дека тоа не е така. Се додека си здрвен од страв и си закопан во едно место, ништо не може да те поттикне, освен желбата за слобода. Тоа може да е банџиџампинг или скок од авион. Може да е борење за напредок во работата и кариерата. Може да е борење против оние кои те угнетуваат и ти ја ограничуваат слободата. А мислам дека и секоја индивидуа, во одреден момент се чувствува како најслободен човек на земјата. Дали е тоа кога си со некоја личност која најмногу ти значи, или пак, кога ја слушаш својата омилена музика, едноставно се чувствуваш најисполнет, најслободен, како да не постојат проблеми. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Слобода
На врв
Bottom