Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Забава
Досие X на форумот
Скриено богатство во Македонија?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Jericho" data-source="post: 11390" data-attributes="member: 339"><p>Има муабет за некој музеј во софија (или дел од музеј другата верзија) во кој има стари мапи собирани главно од етничка македонија низ балканските војни и подоцна, мапи на кои има означено места кај што има закопано богатство. Муабетот вика дека тој музеј (или дел од музеј) работи само еден ден во годината, нормално не може да се слика, тие мапи се стари, на повеќето не може ни да се одреди за кое место се однесуваат. Знам човек кој наводно бил, видел и го нашол местото (мариовско) каде имало закопано, само имаше некој детал што дали не го видел или не го запамтил и затоа џабе му се сите други детали. Нешто во врска со одереден ден од годината кога сонцето паѓа врз некоја река и дава некаков отсјај кон некоја карпа на која има не знам што...</p><p>Ова е сепак муабет што го знам а колку е вистина е друга работа. Битно од многу луѓе го има муабетот за музејот со мапите во софија</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jericho, post: 11390, member: 339"] Има муабет за некој музеј во софија (или дел од музеј другата верзија) во кој има стари мапи собирани главно од етничка македонија низ балканските војни и подоцна, мапи на кои има означено места кај што има закопано богатство. Муабетот вика дека тој музеј (или дел од музеј) работи само еден ден во годината, нормално не може да се слика, тие мапи се стари, на повеќето не може ни да се одреди за кое место се однесуваат. Знам човек кој наводно бил, видел и го нашол местото (мариовско) каде имало закопано, само имаше некој детал што дали не го видел или не го запамтил и затоа џабе му се сите други детали. Нешто во врска со одереден ден од годината кога сонцето паѓа врз некоја река и дава некаков отсјај кон некоја карпа на која има не знам што... Ова е сепак муабет што го знам а колку е вистина е друга работа. Битно од многу луѓе го има муабетот за музејот со мапите во софија [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Забава
Досие X на форумот
Скриено богатство во Македонија?
На врв
Bottom