Синестезија

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,084
7,013
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Toa е кај секого различно. Имам правено споредба со уште неколку кои имаат синестезија во најразлични форми и кај сите ни беше различно.
Токму така. Ете еден пример со слика, како некои ги гледаат. Во принцип, фантазијата игра улога.
 

bonboonka

Полноправен Член
21 февруари 2015
38
12
8
Јас имам поинаква форма на синестезија... секое име ми претставува различна боја... Имам размислувано за оваа работа повеќе пати, и кога разговарам за ова со некого ми велат дека се глупирам... Стварно глупо делува.
Кога некое име ќе се спомене ме асоцира на одредена боја...
На пр... Билјана е црвено, Марија е зелено, Александра е сино... итн.
Лелел и на мене така и jас често сум размислувала за ова и сеа пред да го прочитам ова jа видов темава и сакав да го пишам и си реков чек прво да видам ЦрноБеливе што мислат прво па мушко хехе