Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Семејство
Семејно насилство
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Electra" data-source="post: 374467" data-attributes="member: 229"><p>Луѓето многу често знаат со кого се впуштаат во било што, мислам дека поретко е отпосле некој да воочи (иако има и такви). Човек може неколку месеци, па и година да глуми, ама со некој, ко случајов на познаничкава, каде биле заедно добри 6-7 години, чисто се сомневам дека не знаела дека има проблеми со дрога, алкохол и нервоза.</p><p></p><p>[USER=1925]@MoonFairy[/USER] другарка ми е блиска со неа, разговарала, ѝ нашла веднаш работа, гледавме и двете опции што и како може да направи за да го стрпа во затвор + да не ги види децата, но женава е несигурна пошто живеат во странство, а таа ни ј не знае од јазикот, не работи таму, тој ѝ ја земал картицата од државата што ѝ е со пари за децата т.е. значи сосема не немоќна да гукне. Јас не го ни знам маж ѝ (греота маж да го кажам), но кога би побарала од мене, веднаш би пријавила ако можам, иако не знам како би идело јас да го направам тоа од МК за во странство.</p><p>Проблемот е што таа еве ја одбила работата што ѝ ја нашла другаркава и уште е на два ума што да прави, а утре може вината на нас да падне што сме се вмешале и пробале да „растуриме брак“.</p><p>Навистина е меч со две острици кога личноста е несигурна. Засега се одделени летово, таа е тука, тој таму, па не знам...</p><p>Мене ми е лесно да пресечам и да не трпам и најмалку непочит, ама тоа е пошто сум го гледала татко ми како се лигави по мајка ми да го прими назад, а ваму не правеше ништо од дела (немало никогаш насилство, само не си одговарале), па одамна ми е лесно да препознавам такви.</p><p>Девојката т.е. женава веќе е друг случај, израсната со многу друг мајндсет и не знам... се надевам ќе реши сама да си помогне за да може и други да ѝ помогнеме.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Electra, post: 374467, member: 229"] Луѓето многу често знаат со кого се впуштаат во било што, мислам дека поретко е отпосле некој да воочи (иако има и такви). Човек може неколку месеци, па и година да глуми, ама со некој, ко случајов на познаничкава, каде биле заедно добри 6-7 години, чисто се сомневам дека не знаела дека има проблеми со дрога, алкохол и нервоза. [USER=1925]@MoonFairy[/USER] другарка ми е блиска со неа, разговарала, ѝ нашла веднаш работа, гледавме и двете опции што и како може да направи за да го стрпа во затвор + да не ги види децата, но женава е несигурна пошто живеат во странство, а таа ни ј не знае од јазикот, не работи таму, тој ѝ ја земал картицата од државата што ѝ е со пари за децата т.е. значи сосема не немоќна да гукне. Јас не го ни знам маж ѝ (греота маж да го кажам), но кога би побарала од мене, веднаш би пријавила ако можам, иако не знам како би идело јас да го направам тоа од МК за во странство. Проблемот е што таа еве ја одбила работата што ѝ ја нашла другаркава и уште е на два ума што да прави, а утре може вината на нас да падне што сме се вмешале и пробале да „растуриме брак“. Навистина е меч со две острици кога личноста е несигурна. Засега се одделени летово, таа е тука, тој таму, па не знам... Мене ми е лесно да пресечам и да не трпам и најмалку непочит, ама тоа е пошто сум го гледала татко ми како се лигави по мајка ми да го прими назад, а ваму не правеше ништо од дела (немало никогаш насилство, само не си одговарале), па одамна ми е лесно да препознавам такви. Девојката т.е. женава веќе е друг случај, израсната со многу друг мајндсет и не знам... се надевам ќе реши сама да си помогне за да може и други да ѝ помогнеме. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Семејство
Семејно насилство
На врв
Bottom