Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Семејство
Семејно насилство
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MoonFairy" data-source="post: 374464" data-attributes="member: 1925"><p>Тие не се само манијаци, тоа се социопати, склони кон панипулација и многу вешти во истата и секако со отсуство на емпатија...</p><p>А, жртвата е секогаш заљубена, покорена, изманипулирана, и полна со надеж дека тој ќе се смени...</p><p>И таа секогаш ќе бара изговор за неговото однесување...</p><p>Не дај Боже да се најдам во таква ситуација..Мислам дека ќе го убијам...особено ако ми пипне дете...</p><p>Мене не ми е јасно како поминуваат покрај такви ситуации...</p><p>Мене ми е незамисливо двајца кои се сакаат да си наштетуваат еден на друг... </p><p>Познавам неколку парови кои кога се караат толку многу се навредуваат, па мешаат фамилии, па се` најлошо за нив, па се навредуваат еден со друг со толку ниски зборови, па ќе се изнапцујаат меѓусебно и оп следниот ден се циле миле, па тоа љубов, па се бакнуваат, па се смејат... како ништо да не било. И јас отанувам онака WTF?! </p><p>Што му е бе? </p><p>Како можат да функционираат така?</p><p>Како можат да преминат преку такви нешта?</p><p>А особено па ќотек или шамар?</p><p>Мислам дека ако тоа не е аларм за крај, тогаш не знам што е...</p><p>Треба дотичниот да се пријави прво во полиција, па во социјални служби, да се прегледа жртвата и физички и да поразговара со психијатар, за да сите настани бидат евидентирани, и се разбира под итно напуштање на таа средина...</p><p>Ние имавме еден таков случај и сторивме се` за да и` помогнеме на мајката со три малолетни ќерки, и таа беше решена дека тука е крајот, и сторивме се`, за на крај да и` текне да му се врати...и мислам што да речам повеќе?</p><p>Сериозно го сакаш повеќе од сопствените ќерки? Не си свесна дека утре ќе почне да мава и по нив?</p><p>А, башка Electra зошто да чекаме самата жртва да го пријави (зашто таа е во небрано, се плаши и од него и од иднината)?</p><p>Зошто не го пријавиш ти?</p><p>Или тие на кои таа им се доверила?</p><p>Не е доволно да најде само работа, треба да си го смени животот од корен, и тоа што подалеку од лудакот...</p><p>Една моја тетка, дојде кај нас среде ноќ, натепана, не било прв пат се разбира, ама тој пат и` прекипело...</p><p>Остана кај нас неколку дена, има два сина, тогаш беа студенти или средношколци, битно тие не беа жртви, туку со нив татково беше ок, и жената реши да оди на манастир...</p><p>Замина на манастир, кј е блиску до градот, синовите одеа скоро секој ден да ја видат, а таа си го најде мирот и барем беше безбедна... Потоа почна да работи во манастирот за некоја симболична плата, ама најважно е што жената си го најде мирот... По неколку години се премажи и сега си живее сосема ок...</p><p>Поентата ми е, дека мора да се пресече и да не се гледа повеќе назад, да се расчисти со емоциите и да се застане цврсто на нозе...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MoonFairy, post: 374464, member: 1925"] Тие не се само манијаци, тоа се социопати, склони кон панипулација и многу вешти во истата и секако со отсуство на емпатија... А, жртвата е секогаш заљубена, покорена, изманипулирана, и полна со надеж дека тој ќе се смени... И таа секогаш ќе бара изговор за неговото однесување... Не дај Боже да се најдам во таква ситуација..Мислам дека ќе го убијам...особено ако ми пипне дете... Мене не ми е јасно како поминуваат покрај такви ситуации... Мене ми е незамисливо двајца кои се сакаат да си наштетуваат еден на друг... Познавам неколку парови кои кога се караат толку многу се навредуваат, па мешаат фамилии, па се` најлошо за нив, па се навредуваат еден со друг со толку ниски зборови, па ќе се изнапцујаат меѓусебно и оп следниот ден се циле миле, па тоа љубов, па се бакнуваат, па се смејат... како ништо да не било. И јас отанувам онака WTF?! Што му е бе? Како можат да функционираат така? Како можат да преминат преку такви нешта? А особено па ќотек или шамар? Мислам дека ако тоа не е аларм за крај, тогаш не знам што е... Треба дотичниот да се пријави прво во полиција, па во социјални служби, да се прегледа жртвата и физички и да поразговара со психијатар, за да сите настани бидат евидентирани, и се разбира под итно напуштање на таа средина... Ние имавме еден таков случај и сторивме се` за да и` помогнеме на мајката со три малолетни ќерки, и таа беше решена дека тука е крајот, и сторивме се`, за на крај да и` текне да му се врати...и мислам што да речам повеќе? Сериозно го сакаш повеќе од сопствените ќерки? Не си свесна дека утре ќе почне да мава и по нив? А, башка Electra зошто да чекаме самата жртва да го пријави (зашто таа е во небрано, се плаши и од него и од иднината)? Зошто не го пријавиш ти? Или тие на кои таа им се доверила? Не е доволно да најде само работа, треба да си го смени животот од корен, и тоа што подалеку од лудакот... Една моја тетка, дојде кај нас среде ноќ, натепана, не било прв пат се разбира, ама тој пат и` прекипело... Остана кај нас неколку дена, има два сина, тогаш беа студенти или средношколци, битно тие не беа жртви, туку со нив татково беше ок, и жената реши да оди на манастир... Замина на манастир, кј е блиску до градот, синовите одеа скоро секој ден да ја видат, а таа си го најде мирот и барем беше безбедна... Потоа почна да работи во манастирот за некоја симболична плата, ама најважно е што жената си го најде мирот... По неколку години се премажи и сега си живее сосема ок... Поентата ми е, дека мора да се пресече и да не се гледа повеќе назад, да се расчисти со емоциите и да се застане цврсто на нозе... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Семејство
Семејно насилство
На врв
Bottom