Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Убавина и стил
Лице
Секојдневна грижа за кожата (скинкер рутина)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Electra" data-source="post: 374406" data-attributes="member: 229"><p>Бидејќи сум пресреќна што конечно ја најдов рутината што ми одговара на кожава и лицето ми е поубаво и посвежо отколку кога бев тинејџер, ја отварам темава за да го споделам искуството, како и за меѓусебни совети.</p><p></p><p>Секако, морам да напоменам дека уште експериментирам, додавам и одземам за да видам подобри резултати.</p><p>Најбитно нешто е да научите редослед на состојките и кои не се мешаат, понатака е лесно.</p><p></p><p>Да не должам, ова се производите што моментално ги користам и по следниот редослед.</p><p></p><p><strong>Наутро: </strong>миење со нежна пена или гел за лице - витамин Ц серум (почнувам од утре) - ниацинамид (навлажнувач) - хијалуронска киселина (ова ако ми е посува кожата, инаку претежно навечер ставам пошто имам хијалурон во дневната крема) - Centella Asiatica (навлажнувач/омекнувач кој ми е нов во рутината, но веќе го обожавам) - ретинол - дневна крема со хијалурон од Лореал - SPF 50 преку лето (и 30 преку зима)</p><p></p><p><strong>Навечер: </strong>миење со пена или гел за лице - салицилна киселина за пилинг (ова 2-3 пати неделно) - хијалуронска киселина - Centella Asiatica - ретинол - Q10 ноќна крема</p><p></p><p>Можеби делува ко многу, но не одзема повеќе од 10-15 минути. Засега немам приметено никакви иритации, иако за некого салицилната, ретинолот, па дури и витамин Ц може да бидат иритирачки. Затоа е потребнода се испроба првин на одреден дел од кожата (над лактот пошто е нежна или на дел од вратот/образот), па потоа постепено да се внесе во рутина, почнувајќи од 2, па 3, па 4 пати неделно, итн.</p><p></p><p>Резултати секако дека нема веднаш. Ми требаа некои 3 месеци да почнам убаво да гледам разлика.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Electra, post: 374406, member: 229"] Бидејќи сум пресреќна што конечно ја најдов рутината што ми одговара на кожава и лицето ми е поубаво и посвежо отколку кога бев тинејџер, ја отварам темава за да го споделам искуството, како и за меѓусебни совети. Секако, морам да напоменам дека уште експериментирам, додавам и одземам за да видам подобри резултати. Најбитно нешто е да научите редослед на состојките и кои не се мешаат, понатака е лесно. Да не должам, ова се производите што моментално ги користам и по следниот редослед. [B]Наутро: [/B]миење со нежна пена или гел за лице - витамин Ц серум (почнувам од утре) - ниацинамид (навлажнувач) - хијалуронска киселина (ова ако ми е посува кожата, инаку претежно навечер ставам пошто имам хијалурон во дневната крема) - Centella Asiatica (навлажнувач/омекнувач кој ми е нов во рутината, но веќе го обожавам) - ретинол - дневна крема со хијалурон од Лореал - SPF 50 преку лето (и 30 преку зима) [B]Навечер: [/B]миење со пена или гел за лице - салицилна киселина за пилинг (ова 2-3 пати неделно) - хијалуронска киселина - Centella Asiatica - ретинол - Q10 ноќна крема Можеби делува ко многу, но не одзема повеќе од 10-15 минути. Засега немам приметено никакви иритации, иако за некого салицилната, ретинолот, па дури и витамин Ц може да бидат иритирачки. Затоа е потребнода се испроба првин на одреден дел од кожата (над лактот пошто е нежна или на дел од вратот/образот), па потоа постепено да се внесе во рутина, почнувајќи од 2, па 3, па 4 пати неделно, итн. Резултати секако дека нема веднаш. Ми требаа некои 3 месеци да почнам убаво да гледам разлика. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Убавина и стил
Лице
Секојдневна грижа за кожата (скинкер рутина)
На врв
Bottom