Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Свадба
Свадбени обичаи
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="LadyInPink" data-source="post: 86116" data-attributes="member: 153"><p>Кај нас и нема некои посебни обичаи, освен оние кои веќе сте ги кажале.</p><p>Значи одење по невеста, „купување“ на невестата, па ставање пари во чевлите... Пред тоа невестата го гледа зетот низ прстен.</p><p>Месење на сваќите (тоа се погачи), заигрување на невестата, прво кумот, па после деверот, свекорот....</p><p>Воглавно тоа е останато до денес, секако дека порано имало повеќе обичаи.</p><p>А дали би практикувала некои?</p><p>Па, не знам. И би и не би.</p><p>Мене ми делува излишно тоа одење по невеста, па јадење пиење кај неа, па ја даваме не ја даваме...</p><p>Оттсекогаш така сум мислела. Дури и на туѓи свадби кога сум одела, секогаш гледав да се тргнам од тие гужви.</p><p>Можеби ова ќе се смени, но и да е така, не сакам некои традиционални свадби.</p><p>Еден-два адети колку да се стори редот и толку би било...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="LadyInPink, post: 86116, member: 153"] Кај нас и нема некои посебни обичаи, освен оние кои веќе сте ги кажале. Значи одење по невеста, „купување“ на невестата, па ставање пари во чевлите... Пред тоа невестата го гледа зетот низ прстен. Месење на сваќите (тоа се погачи), заигрување на невестата, прво кумот, па после деверот, свекорот.... Воглавно тоа е останато до денес, секако дека порано имало повеќе обичаи. А дали би практикувала некои? Па, не знам. И би и не би. Мене ми делува излишно тоа одење по невеста, па јадење пиење кај неа, па ја даваме не ја даваме... Оттсекогаш така сум мислела. Дури и на туѓи свадби кога сум одела, секогаш гледав да се тргнам од тие гужви. Можеби ова ќе се смени, но и да е така, не сакам некои традиционални свадби. Еден-два адети колку да се стори редот и толку би било... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Свадба
Свадбени обичаи
На врв
Bottom