Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Свадба
Свадба - да или не?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Jericho" data-source="post: 264974" data-attributes="member: 339"><p>Нема шанси тоа, толку кичерај, вештачки насмевки, лицемерие меѓу роднини и остали традиционални вредности не можам да гледам кога идам негде на таква класична свадба а камо ли да правам моја таква. Причини има еден куп, прво да бидеме реални таква свадба со сите пропратни перипетии испод 5000-6000 евра нема шанси да помине, друго кога веќе се фрлаат тие пари (баш за мене е фрлање на парите), попаметно е со тие пари девојката те невестата под рака и си фаќаш некое патување што ќе го памтиш цел живот, не знам куба, доминиканска република, некое крстарење или што и да е. Првите брачни денови ќе сакам на само да си ги поминам со дотичната особа, а не да ме замараат роднини и бабишта. Друга работа, што има да викам на свадба некои роднини кои само како име ги знам а некои не ги ни познавам или ги гледам само по свадби. Како тоа споделувам среќни моменти со некој што не ми е близок? Тоа што ми е роднина не го мења фактот дека не ми е близок и не ми значи апсолутно ништо во животот. А за лошата музика муабет да не праам, некои самопрогласени “музичари“ со розеви кошули, шатирани фризури и певаљка со изглед ко од бугарски порнич што повеќе вришти него што пее ама уопште не ми е синоним за забава и прослава, тоа од култура го трпам, ради почит према тој што ме поканил на свадбата каде што одам и секоја наредна таква свадба сум се посигурен дека кога јас би правел тоа не би го дозволил. Следствено на лошата музика, “бендот“, певаљката иде и орото. Е оро е работа што никогаш не ја сватив. Јасно ми е дека орото е наша традиција и обичај и тоа го поштувам ама кога тоа го играат играорци у традиционални носии и го свират луѓе кои се професионалци. Ама само за гледање на ТВ. А у кичерајски ресторан, да играм оро (никад ни сум играл ни па имам намера да научам), да вртам круг ко чакнат цела вечер ми е далеку од задоволство.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jericho, post: 264974, member: 339"] Нема шанси тоа, толку кичерај, вештачки насмевки, лицемерие меѓу роднини и остали традиционални вредности не можам да гледам кога идам негде на таква класична свадба а камо ли да правам моја таква. Причини има еден куп, прво да бидеме реални таква свадба со сите пропратни перипетии испод 5000-6000 евра нема шанси да помине, друго кога веќе се фрлаат тие пари (баш за мене е фрлање на парите), попаметно е со тие пари девојката те невестата под рака и си фаќаш некое патување што ќе го памтиш цел живот, не знам куба, доминиканска република, некое крстарење или што и да е. Првите брачни денови ќе сакам на само да си ги поминам со дотичната особа, а не да ме замараат роднини и бабишта. Друга работа, што има да викам на свадба некои роднини кои само како име ги знам а некои не ги ни познавам или ги гледам само по свадби. Како тоа споделувам среќни моменти со некој што не ми е близок? Тоа што ми е роднина не го мења фактот дека не ми е близок и не ми значи апсолутно ништо во животот. А за лошата музика муабет да не праам, некои самопрогласени “музичари“ со розеви кошули, шатирани фризури и певаљка со изглед ко од бугарски порнич што повеќе вришти него што пее ама уопште не ми е синоним за забава и прослава, тоа од култура го трпам, ради почит према тој што ме поканил на свадбата каде што одам и секоја наредна таква свадба сум се посигурен дека кога јас би правел тоа не би го дозволил. Следствено на лошата музика, “бендот“, певаљката иде и орото. Е оро е работа што никогаш не ја сватив. Јасно ми е дека орото е наша традиција и обичај и тоа го поштувам ама кога тоа го играат играорци у традиционални носии и го свират луѓе кои се професионалци. Ама само за гледање на ТВ. А у кичерајски ресторан, да играм оро (никад ни сум играл ни па имам намера да научам), да вртам круг ко чакнат цела вечер ми е далеку од задоволство. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Свадба
Свадба - да или не?
На врв
Bottom