Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Свадба
Свадба - да или не?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 264580" data-attributes="member: 272"><p>Ај прашајте ги родителите дали нејќеле нивните деца да имаат свадба...</p><p></p><p>Објективно свадбата се прави, кад тад. Можеби не е на денот, можеби е во етапи. Но нема шанса да се избегне.</p><p></p><p>Субјективно е на што би изгледала истата. Најчесто младоженциве (посебно од попрозападњачки настроените култури) сакаат да изгледа што поскромно. Зависи факторот родител колку би се сложил за таквиот вид на свадба, ма колку и да младоженците одат против нивните желби. </p><p>Од моја гледна точка, сум бил двата вида на свадба (во наше поднебје). Посекако дека на скромните поубаво сум поминал, поради субјективни причини кои најпрво е дека не сум некој традиционалист, второ повеќе гледам кон космополитската страна, трето, не поднесувам секаква манифестација која потегнува многу протрачано време (под протрачано мислам на стварно разумно непотребни).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 264580, member: 272"] Ај прашајте ги родителите дали нејќеле нивните деца да имаат свадба... Објективно свадбата се прави, кад тад. Можеби не е на денот, можеби е во етапи. Но нема шанса да се избегне. Субјективно е на што би изгледала истата. Најчесто младоженциве (посебно од попрозападњачки настроените култури) сакаат да изгледа што поскромно. Зависи факторот родител колку би се сложил за таквиот вид на свадба, ма колку и да младоженците одат против нивните желби. Од моја гледна точка, сум бил двата вида на свадба (во наше поднебје). Посекако дека на скромните поубаво сум поминал, поради субјективни причини кои најпрво е дека не сум некој традиционалист, второ повеќе гледам кон космополитската страна, трето, не поднесувам секаква манифестација која потегнува многу протрачано време (под протрачано мислам на стварно разумно непотребни). [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Свадба
Свадба - да или не?
На врв
Bottom