Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 364955" data-attributes="member: 3868"><p>Те сакам бескрају на нежноста, тебе, што во се те пронаоѓам, во росата што ја капе розата наутро, во топлината со која сонцето ги гали градиве, во трепетот на ѕвездите и сребрениот сјај на полната месечина.</p><p>Те сакам единствен, ти што со своите меки стапала не газиш по земјата, туку по срцево мое, те сакам тебе и златната прашина што го прати чекорот твој.</p><p>Секој мој чекор низ осаменоста ме носеше право кон тебе, и не ми важен патот што треба да се мине, додека пред себе ја гледам твојата насмевка, и трњата што ја параат кожата не можат да го избришат мирот во мене од погледот на твоите очи.</p><p>И помислувам понекогаш, како е всушност добро тоа што ми фали малку разум, зошто кога би го следела само својот строг ум не би била она што ти ме направи, среќна жена.</p><p>Се осмелив твоето срце да биде мој дом и не жалам, верувај и корењата свои би си ги потсекла, и крвта своја со твојата би ја помешала, па нека чука едно срце, една душа.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 364955, member: 3868"] Те сакам бескрају на нежноста, тебе, што во се те пронаоѓам, во росата што ја капе розата наутро, во топлината со која сонцето ги гали градиве, во трепетот на ѕвездите и сребрениот сјај на полната месечина. Те сакам единствен, ти што со своите меки стапала не газиш по земјата, туку по срцево мое, те сакам тебе и златната прашина што го прати чекорот твој. Секој мој чекор низ осаменоста ме носеше право кон тебе, и не ми важен патот што треба да се мине, додека пред себе ја гледам твојата насмевка, и трњата што ја параат кожата не можат да го избришат мирот во мене од погледот на твоите очи. И помислувам понекогаш, како е всушност добро тоа што ми фали малку разум, зошто кога би го следела само својот строг ум не би била она што ти ме направи, среќна жена. Се осмелив твоето срце да биде мој дом и не жалам, верувај и корењата свои би си ги потсекла, и крвта своја со твојата би ја помешала, па нека чука едно срце, една душа. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)
На врв
Bottom