Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="existence" data-source="post: 336352" data-attributes="member: 621"><p>Ко да има што да се кажува.</p><p></p><p>Треба да престанам да не сакам промени. Промените се добри и треба да се случуваат затоа што со нив се бележи напредок. Е убаво сето тоа ама јас не сум човек што многу сака промени и изненадувања чисто ради фактот што не секоја девијација води кон прогрес (ете Френк Запа не го потенцирал тоа) и секогаш има можност да направам промена која не води кон напредок. Е таму спаѓаш и ти, промена која може да не води кон напредок туку кон уназадување. Којзнае колку време размислувам и се обидувам да предвидам каква промена ќе бидеш ти во дадена ситуација и дали воопшто имам можност да реагирам ако нешто тргне удолу. Уште немам одговор, огромен број празни сценарија кои никогаш не се случиле и сите освен едно нема никогаш ни да се случат. И? Кое сценарио е тоа?</p><p></p><p>И дур си размислувам јас ти си којзнае каде. Бем ли га ја каде си ти... не ми е ни битно, секако не сум таму барем да те видам од некое ќоше без да знаеш воопшто. Хех, дури пишувам ми дојде мисла и споредувам ситуација со квантна физика, има еден дел кој што вели дека самото набљудување ја менува реалноста. Инкорпорирано во ситуацијава, дури и да набљудувам од далеку без да забележиш пак нема да ја добијам реалноста. И тоа поврзано со теоријата за детерминизмот тотално се вклопува во ситуацијата, затоа што дури и некој сосема трет да ме забележи ќе ја измени ситуацијата. Можеби баш поради тоа што ме забележал ќе се скрши чаша, ќе настане тепачка и ќе се расипе вечерта. И пак бесконечна низа можни сценарија кои нема да имаат шанса да се случат... Ај доста е, забегувам со муабетот.</p><p></p><p>Не сум јас крив, универзумот така сака. Предетерминирано е да се случува ова.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="existence, post: 336352, member: 621"] Ко да има што да се кажува. Треба да престанам да не сакам промени. Промените се добри и треба да се случуваат затоа што со нив се бележи напредок. Е убаво сето тоа ама јас не сум човек што многу сака промени и изненадувања чисто ради фактот што не секоја девијација води кон прогрес (ете Френк Запа не го потенцирал тоа) и секогаш има можност да направам промена која не води кон напредок. Е таму спаѓаш и ти, промена која може да не води кон напредок туку кон уназадување. Којзнае колку време размислувам и се обидувам да предвидам каква промена ќе бидеш ти во дадена ситуација и дали воопшто имам можност да реагирам ако нешто тргне удолу. Уште немам одговор, огромен број празни сценарија кои никогаш не се случиле и сите освен едно нема никогаш ни да се случат. И? Кое сценарио е тоа? И дур си размислувам јас ти си којзнае каде. Бем ли га ја каде си ти... не ми е ни битно, секако не сум таму барем да те видам од некое ќоше без да знаеш воопшто. Хех, дури пишувам ми дојде мисла и споредувам ситуација со квантна физика, има еден дел кој што вели дека самото набљудување ја менува реалноста. Инкорпорирано во ситуацијава, дури и да набљудувам од далеку без да забележиш пак нема да ја добијам реалноста. И тоа поврзано со теоријата за детерминизмот тотално се вклопува во ситуацијата, затоа што дури и некој сосема трет да ме забележи ќе ја измени ситуацијата. Можеби баш поради тоа што ме забележал ќе се скрши чаша, ќе настане тепачка и ќе се расипе вечерта. И пак бесконечна низа можни сценарија кои нема да имаат шанса да се случат... Ај доста е, забегувам со муабетот. Не сум јас крив, универзумот така сака. Предетерминирано е да се случува ова. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)
На врв
Bottom