Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Давор" data-source="post: 313756" data-attributes="member: 2070"><p>Понекогаш сосем случајно ќе се сетам на тебе. Повеќе не е исто, знаеш? Некако се навикнав да заборавам на помислата на нас двајцата. Мислев дека никогаш спомените со тебе нема да избледнат. Сега дури не можам ни да се замислам со тебе. Ние сме како небо и земја. Како сонце и месечина. Колку помалку мислам на тебе, толку повеќе ми олеснува на душата. Како нова личност да сум. Некоја безчувствителна, тврда како камен и ладнокрвна особа која ништо на светот не може да ја згмечи. Личност која постојано си се смешка, ти кажува тоа што сакаш да го слушниш, те зае*ува пред да зае*иш.</p><p>Не сум за тебе. Тоа го сфатив дури сега. <em>Не е до тебе, до мене е.</em> Колку клише реченица а сепак не можам а да не ја одбегнам. Јас не сум вистинскиот за тебе. И покрај тоа што ти дадов слобода да бираш и се правам дека не ми значиш, душава бара да ме одбериш мене. Да кажеш <em>Е јас не си одам од тука. Јас не кревам раце од тебе. Од нас.</em></p><p>Сакам да ги ставиш рацете околу мојот врат, да ме бакнуваш и гушкаш додека глумам тврдноча. Јас сум маж, мене ништо не ме крши, јас сум подготвен се да издржам. Епа не, не можам да издржам да те немам. Со тебе можам да го освојам целиот свет, ама без тебе целиот свет се врти против мене. Се руши врз мојата глава и со секоја измината минута е се поблизу до моето срушување. Или ќе го пребродам овој период и ќе излезам како сосем нов човек, кој сигурен сум дека нема да биде тој што го сакаше некогаш, или ќе завршам губејќи го разумот. </p><p>А да, памтиш кога ми рече дека мразиш билдери и дека не сакаш да одам да вежбам? Па, се откажав од теретаната, не од причините поради кои ти сакаше, ами од сосема трети. Ама тоа не е ни важно, сигурен сум дека сега најмала грижа сум ти јас и моите мускули.</p><p>Не знам како да го завршам ова, посакувам барем да се јавиш. Веќе неколку недели се замислувам како кревам на телефон и се скаменувам кога твојот глас ми ја буди другата половина од мене, која се истанчила мислиш пред умирање е. Без патетики, бараш нечиј број или нешто такво, ама имам доволно време да те прашам како си. И да, чувај се. Ти посакувам се најдобро, иако знам дека веќе си на патот кон тоа да го оствариш својот сон. Ти држам палци.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Давор, post: 313756, member: 2070"] Понекогаш сосем случајно ќе се сетам на тебе. Повеќе не е исто, знаеш? Некако се навикнав да заборавам на помислата на нас двајцата. Мислев дека никогаш спомените со тебе нема да избледнат. Сега дури не можам ни да се замислам со тебе. Ние сме како небо и земја. Како сонце и месечина. Колку помалку мислам на тебе, толку повеќе ми олеснува на душата. Како нова личност да сум. Некоја безчувствителна, тврда како камен и ладнокрвна особа која ништо на светот не може да ја згмечи. Личност која постојано си се смешка, ти кажува тоа што сакаш да го слушниш, те зае*ува пред да зае*иш. Не сум за тебе. Тоа го сфатив дури сега. [I]Не е до тебе, до мене е.[/I] Колку клише реченица а сепак не можам а да не ја одбегнам. Јас не сум вистинскиот за тебе. И покрај тоа што ти дадов слобода да бираш и се правам дека не ми значиш, душава бара да ме одбериш мене. Да кажеш [I]Е јас не си одам од тука. Јас не кревам раце од тебе. Од нас.[/I] Сакам да ги ставиш рацете околу мојот врат, да ме бакнуваш и гушкаш додека глумам тврдноча. Јас сум маж, мене ништо не ме крши, јас сум подготвен се да издржам. Епа не, не можам да издржам да те немам. Со тебе можам да го освојам целиот свет, ама без тебе целиот свет се врти против мене. Се руши врз мојата глава и со секоја измината минута е се поблизу до моето срушување. Или ќе го пребродам овој период и ќе излезам како сосем нов човек, кој сигурен сум дека нема да биде тој што го сакаше некогаш, или ќе завршам губејќи го разумот. А да, памтиш кога ми рече дека мразиш билдери и дека не сакаш да одам да вежбам? Па, се откажав од теретаната, не од причините поради кои ти сакаше, ами од сосема трети. Ама тоа не е ни важно, сигурен сум дека сега најмала грижа сум ти јас и моите мускули. Не знам како да го завршам ова, посакувам барем да се јавиш. Веќе неколку недели се замислувам како кревам на телефон и се скаменувам кога твојот глас ми ја буди другата половина од мене, која се истанчила мислиш пред умирање е. Без патетики, бараш нечиј број или нешто такво, ама имам доволно време да те прашам како си. И да, чувај се. Ти посакувам се најдобро, иако знам дека веќе си на патот кон тоа да го оствариш својот сон. Ти држам палци. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)
На врв
Bottom