Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 300548" data-attributes="member: 1970"><p>Wenn Du kommst</p><p></p><p>Ich habe wirklich Angst. </p><p>Habe Angst, dass Du kommst.</p><p>Unendlich große Angst habe ich vor Dir. </p><p></p><p>Angst, dass meine Stimme vor Aufregung versagt, </p><p>während mir das Blut in den Kopf schießt,</p><p>zwischendurch in den Adern gefriert, </p><p>und mein Herz so schnell schlägt, </p><p>das ich Luftnot bekomme.</p><p></p><p>Wenn Du kommst, </p><p>werden mir die Knie weich werden, </p><p>ich werde mich setzen müssen, </p><p>stottern werde ich und zittern, </p><p>schwitzen werde ich und alle meine Worte</p><p>werden hinunterfallen, irgendwohin – ins Nirgendwo. </p><p></p><p>Meine Augen werden nicht sanft schauen,</p><p>sondern schreckgeweitet starren,</p><p>wahrscheinlich nicht mal Dich an,</p><p>sondern irgendeinen Punkt da oben, </p><p>links an der Wand. </p><p></p><p>Meine Hände werden so kalt sein wie Eiszapfen, </p><p>fahrig in den Taschen nach Nichts suchen, </p><p>an dem sie sich festhalten können. </p><p></p><p>Und ich hoffe inständig,</p><p>dass Du mich in den Arm nimmst.</p><p>Festhälst. Lange. Warm. Und sicher. </p><p></p><p>Damit ich ruhig werde. </p><p>Mich wieder finde. </p><p>Und dann Dich. </p><p></p><p></p><p>Кога доаѓаш</p><p></p><p>Имам страв.</p><p>Имам страв дека доаѓаш.</p><p>Имам неверојатно голем страв </p><p>од тебе.</p><p>Страв дека ќе ми го занеме гласот</p><p>од немирот кој ме обзема,</p><p>додека крвта ми удира </p><p>во мозокот и </p><p>меѓувремено во вените замрзнува,</p><p>а срцето чука толку брзо </p><p>што ми снемува воздух.</p><p></p><p>Кога доаѓаш ми потклекнуваат </p><p>колениците</p><p>и морам да седнам,</p><p>д'дкам,</p><p>се тресам,</p><p>се потам</p><p>и се она што сакав да ти </p><p>го кажам..</p><p>сите зборови завршуваат</p><p>некаде...никаде..</p><p></p><p>Моите очи не гледаат мило</p><p>туку ококорени зјапаат,</p><p>не во тебе туку таму некаде</p><p>лево во точката на ѕидот..</p><p></p><p>Моите раце студени</p><p>како леденица која виси на куќите</p><p>бараат во џеповите нешто</p><p>да би можела да се држам </p><p>да не се изгубам.</p><p></p><p>А во себе молам да ме прегрнеш.</p><p>Да ме држиш долго во таа прегратка.</p><p>Долго.</p><p>Топло.</p><p>Цврсто.</p><p>Сигурно.</p><p>Да се смирам.</p><p>Да се најдам себе си.</p><p>А потоа и тебе.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 300548, member: 1970"] Wenn Du kommst Ich habe wirklich Angst. Habe Angst, dass Du kommst. Unendlich große Angst habe ich vor Dir. Angst, dass meine Stimme vor Aufregung versagt, während mir das Blut in den Kopf schießt, zwischendurch in den Adern gefriert, und mein Herz so schnell schlägt, das ich Luftnot bekomme. Wenn Du kommst, werden mir die Knie weich werden, ich werde mich setzen müssen, stottern werde ich und zittern, schwitzen werde ich und alle meine Worte werden hinunterfallen, irgendwohin – ins Nirgendwo. Meine Augen werden nicht sanft schauen, sondern schreckgeweitet starren, wahrscheinlich nicht mal Dich an, sondern irgendeinen Punkt da oben, links an der Wand. Meine Hände werden so kalt sein wie Eiszapfen, fahrig in den Taschen nach Nichts suchen, an dem sie sich festhalten können. Und ich hoffe inständig, dass Du mich in den Arm nimmst. Festhälst. Lange. Warm. Und sicher. Damit ich ruhig werde. Mich wieder finde. Und dann Dich. Кога доаѓаш Имам страв. Имам страв дека доаѓаш. Имам неверојатно голем страв од тебе. Страв дека ќе ми го занеме гласот од немирот кој ме обзема, додека крвта ми удира во мозокот и меѓувремено во вените замрзнува, а срцето чука толку брзо што ми снемува воздух. Кога доаѓаш ми потклекнуваат колениците и морам да седнам, д'дкам, се тресам, се потам и се она што сакав да ти го кажам.. сите зборови завршуваат некаде...никаде.. Моите очи не гледаат мило туку ококорени зјапаат, не во тебе туку таму некаде лево во точката на ѕидот.. Моите раце студени како леденица која виси на куќите бараат во џеповите нешто да би можела да се држам да не се изгубам. А во себе молам да ме прегрнеш. Да ме држиш долго во таа прегратка. Долго. Топло. Цврсто. Сигурно. Да се смирам. Да се најдам себе си. А потоа и тебе. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)
На врв
Bottom