Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Давор" data-source="post: 298626" data-attributes="member: 2070"><p>А ти толку ми требаш ноќеска...</p><p>Не можам да заспијам.Не дека е некоја новост, ама оваа ноќ нешто посебно депресивна е без тебе. Загушливо ми е внатре, ладно надвор.Ја пуштам климата и легнувам под ќебе. Ги менувам сите можни позиции за спиење, надевајќи се дека ќе ја најдам најпогодната за да ме фати сладок сон. Залудно се надевам. Ти си ми постојано во мислите. Се гледам себе покрај тебе, некаде далеку на некоја планина зад седум ридови и седум мориња. Ме фаќа криза да ти ѕвонам, само на кратко да ти го слушнам гласот. Сакам да го слушнам тој сонливо мрзелив глас уште еднаш, мислам дека ако те разбудам и те слушнам ќе можам да спијам мирно бидејќи тебе ќе ти ја префрлам несоницата. Можеби тогаш ти ќе размислуваш за мене, па зошто сум се јавил, дали сеуште мислам на тебе ил веќе сум те заборавил. Потроши една ноќ на нас двајца, потроши некое време присеќавајќи се на минатото во кое обајцата лебдевме во облаците и сонувавме за нашата иднина. Можеби ќе пуштиш некоја солза, можеби ќе го земеш сладоледот од фрижидерот и со огромна лажица ќе почниш да гребиш од него, како порано кога ќе се скараше со сестра ти или со твоите. Тогаш ми велеше да молчам, да те гушнам толку силно за да не можеш да дишиш и за се што ќе бидиш свесна сум јас покрај тебе.Каде замина сето тоа? Како можеше да го пуштиш да замине во неврат? Дали некој друг е сега покрај тебе и те теши на начинот на кој те тешев јас? Дали е добар исто колку јас? Сакам да знам. Сакам да слушнам како ти продолжи понатаму, како и јас треба да го сторам истото. Да не продолжам да живеам копнеејќи за тебе. Да те преболам. Кога ќе те спомнат да не те почувствувам. Да не реагирам на твоето име. Ми го должиш тоа. Тоа е најмалку што можеш да сториш за мене. Да ми помогнеш да те избришам од срцето, од главата, од спомените.</p><p>А толку многу ми требаш ноќеска...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Давор, post: 298626, member: 2070"] А ти толку ми требаш ноќеска... Не можам да заспијам.Не дека е некоја новост, ама оваа ноќ нешто посебно депресивна е без тебе. Загушливо ми е внатре, ладно надвор.Ја пуштам климата и легнувам под ќебе. Ги менувам сите можни позиции за спиење, надевајќи се дека ќе ја најдам најпогодната за да ме фати сладок сон. Залудно се надевам. Ти си ми постојано во мислите. Се гледам себе покрај тебе, некаде далеку на некоја планина зад седум ридови и седум мориња. Ме фаќа криза да ти ѕвонам, само на кратко да ти го слушнам гласот. Сакам да го слушнам тој сонливо мрзелив глас уште еднаш, мислам дека ако те разбудам и те слушнам ќе можам да спијам мирно бидејќи тебе ќе ти ја префрлам несоницата. Можеби тогаш ти ќе размислуваш за мене, па зошто сум се јавил, дали сеуште мислам на тебе ил веќе сум те заборавил. Потроши една ноќ на нас двајца, потроши некое време присеќавајќи се на минатото во кое обајцата лебдевме во облаците и сонувавме за нашата иднина. Можеби ќе пуштиш некоја солза, можеби ќе го земеш сладоледот од фрижидерот и со огромна лажица ќе почниш да гребиш од него, како порано кога ќе се скараше со сестра ти или со твоите. Тогаш ми велеше да молчам, да те гушнам толку силно за да не можеш да дишиш и за се што ќе бидиш свесна сум јас покрај тебе.Каде замина сето тоа? Како можеше да го пуштиш да замине во неврат? Дали некој друг е сега покрај тебе и те теши на начинот на кој те тешев јас? Дали е добар исто колку јас? Сакам да знам. Сакам да слушнам како ти продолжи понатаму, како и јас треба да го сторам истото. Да не продолжам да живеам копнеејќи за тебе. Да те преболам. Кога ќе те спомнат да не те почувствувам. Да не реагирам на твоето име. Ми го должиш тоа. Тоа е најмалку што можеш да сториш за мене. Да ми помогнеш да те избришам од срцето, од главата, од спомените. А толку многу ми требаш ноќеска... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)
На врв
Bottom