Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Luckky" data-source="post: 275561" data-attributes="member: 437"><p>Има ли некој наречен Љубов?</p><p>Некој што овојпат нема да ја побрка мојата верба со незаинтересираност и ситна љубомора. Вечерва него, него моите очи сакаат да го љубат. Сосема случајно, поради обична банална причина.</p><p>Да го соберам во дланка, да се борам, а не само залудно да сонувам.</p><p>Некој изграден од љубов поради кој нема да знам дали паѓам или се возвишувам, зошто низ прстите го допирам само небото.</p><p>Ти си, нели?</p><p>Пред мене се движиш како дишењето за тебе да е наједноставната работа на светот. Ако некоја барем на кратко, макар на секунда се обиде да ги повтори моите невешти погледи би можела целосно да се заљуби. Додека мојата уста молчи како и секогаш, проклета и сува – ги впиваш молитвите од моите полу-изгубени очи. Не сакам поезија, не сакам ѕвезди ниту ветувања за утре – сакам љубов. Само толку. Сирова и непреработена. Само љубов.</p><p>Давам се, ти велам. А немам многу – челична верба, мојата несигурност и капки недоверба дека можеби сето ова е само уште еден добро одсонуван сон во мојата преполна глава.</p><p>Зошто баш мене наеднаш ми се случува ваква среќа? Среќа што не знам како, не знам од каде дошла и не знам зошто сум ја заслужила. Сега сфатив и разбрав. Ангелите на себе носат маска насекојдевени очи кои не се среќаваат туку-така. Не. Тие цело време ја носат љубовта да ја споделат со сличната на себе.</p><p></p><p></p><p>Во дланките на ангелите вечерва... Дај ми го него. Дај ми Љубов.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Luckky, post: 275561, member: 437"] Има ли некој наречен Љубов? Некој што овојпат нема да ја побрка мојата верба со незаинтересираност и ситна љубомора. Вечерва него, него моите очи сакаат да го љубат. Сосема случајно, поради обична банална причина. Да го соберам во дланка, да се борам, а не само залудно да сонувам. Некој изграден од љубов поради кој нема да знам дали паѓам или се возвишувам, зошто низ прстите го допирам само небото. Ти си, нели? Пред мене се движиш како дишењето за тебе да е наједноставната работа на светот. Ако некоја барем на кратко, макар на секунда се обиде да ги повтори моите невешти погледи би можела целосно да се заљуби. Додека мојата уста молчи како и секогаш, проклета и сува – ги впиваш молитвите од моите полу-изгубени очи. Не сакам поезија, не сакам ѕвезди ниту ветувања за утре – сакам љубов. Само толку. Сирова и непреработена. Само љубов. Давам се, ти велам. А немам многу – челична верба, мојата несигурност и капки недоверба дека можеби сето ова е само уште еден добро одсонуван сон во мојата преполна глава. Зошто баш мене наеднаш ми се случува ваква среќа? Среќа што не знам како, не знам од каде дошла и не знам зошто сум ја заслужила. Сега сфатив и разбрав. Ангелите на себе носат маска насекојдевени очи кои не се среќаваат туку-така. Не. Тие цело време ја носат љубовта да ја споделат со сличната на себе. Во дланките на ангелите вечерва... Дај ми го него. Дај ми Љубов. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)
На врв
Bottom