Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Давор" data-source="post: 274335" data-attributes="member: 2070"><p>Уште еден ден поминат без тебе.Уште еден пеколно тежок ден,во кој се будам и знам дека ме чека истото што и вчера,истото што и утре: преживување. Преживување на уште ден обидувајќи се да заборавиш на сите проблеми. А за некоја беља, сите мои проблеми се поврзани со тебе. Ти, центарот на мојот универзум. И го знаеш ли она чувство кога си во друштво а сите околу тебе се среќни, покрај нив и ти правиш напори и ја ставаш на себе својата најубедлива насмевка и се правиш како се да е розево,се да е толку проклето добро?-а всушност сакаш да вресниш, сакаш да обвиниш некој за твојата несреќа, за твојата тага и твојата болка. Сакаш да ги удриш,да им се развикаш во лице: Какви пријатели сте вие ако не можете да ја приметите мојата тага? Какви личности сте вие кога зборувате за вашата среќа а не забележувате дека јас умирам одвнатре? Ама секако, тука мора да се најде и некој "паметен" кој ќе сака да ја испита твојата состојба,па ќе рече 'Знам дека никогаш не ја преболе.Знам дека сеуште ти е во мислите. Остави ја брат,не вреди' и чека. Чека да кажиш нешто. Како на филмовите,знаиш? Демек, јас знам дека никогаш не ја преболи, колку ефтино! Всушност се сити на твојата тажна приказна.</p><p>А јас?На моето лице се појавува огромна насмевка, почнувам да се смеам за никој да не го забележи мојот крик, моите придушени солзи... и со кнедла во грлото велам: Таа е стара приказна. А бесрамно лажам. И лузните на моето срце повторно се отвараат, полека полека почнуваат да ме печат,да ме горат додека некој друг продолжува за својот љубовен живот и зборува колку е среќен и задоволен. И тогаш се прашувам : Зошто не сум среќен како него? Зар не заслужувам и јас да ја имам личноста што ја посакувам покрај себе? Зошто мора олку да боли?</p><p>Потоа само давам некој изговор кој не држи вода и одам на некое место каде што можам да бидам сам.Каде што можам да размислувам за тебе, за нас. И додека ги црпам последните сили да не експлодирам, мислам на тоа како е најважно ти да си среќна. На крајот на краиштата се се сведува на тоа. Само ти да бидиш среќна. Јас и онака сум навикнат да патам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Давор, post: 274335, member: 2070"] Уште еден ден поминат без тебе.Уште еден пеколно тежок ден,во кој се будам и знам дека ме чека истото што и вчера,истото што и утре: преживување. Преживување на уште ден обидувајќи се да заборавиш на сите проблеми. А за некоја беља, сите мои проблеми се поврзани со тебе. Ти, центарот на мојот универзум. И го знаеш ли она чувство кога си во друштво а сите околу тебе се среќни, покрај нив и ти правиш напори и ја ставаш на себе својата најубедлива насмевка и се правиш како се да е розево,се да е толку проклето добро?-а всушност сакаш да вресниш, сакаш да обвиниш некој за твојата несреќа, за твојата тага и твојата болка. Сакаш да ги удриш,да им се развикаш во лице: Какви пријатели сте вие ако не можете да ја приметите мојата тага? Какви личности сте вие кога зборувате за вашата среќа а не забележувате дека јас умирам одвнатре? Ама секако, тука мора да се најде и некој "паметен" кој ќе сака да ја испита твојата состојба,па ќе рече 'Знам дека никогаш не ја преболе.Знам дека сеуште ти е во мислите. Остави ја брат,не вреди' и чека. Чека да кажиш нешто. Како на филмовите,знаиш? Демек, јас знам дека никогаш не ја преболи, колку ефтино! Всушност се сити на твојата тажна приказна. А јас?На моето лице се појавува огромна насмевка, почнувам да се смеам за никој да не го забележи мојот крик, моите придушени солзи... и со кнедла во грлото велам: Таа е стара приказна. А бесрамно лажам. И лузните на моето срце повторно се отвараат, полека полека почнуваат да ме печат,да ме горат додека некој друг продолжува за својот љубовен живот и зборува колку е среќен и задоволен. И тогаш се прашувам : Зошто не сум среќен како него? Зар не заслужувам и јас да ја имам личноста што ја посакувам покрај себе? Зошто мора олку да боли? Потоа само давам некој изговор кој не држи вода и одам на некое место каде што можам да бидам сам.Каде што можам да размислувам за тебе, за нас. И додека ги црпам последните сили да не експлодирам, мислам на тоа како е најважно ти да си среќна. На крајот на краиштата се се сведува на тоа. Само ти да бидиш среќна. Јас и онака сум навикнат да патам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)
На врв
Bottom