Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="melpomena" data-source="post: 268679" data-attributes="member: 613"><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'"><span style="color: #333333">-Ми бегаш од срцето –Нека ми побегне животот </span></span></span></p><p></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'"><span style="color: #333333">- Еј девојко, моја некогаш љубена, </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">намини ми во прегратки само уште вечерва,</span><span style="color: #333333"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">да те љубам уште еднаш пред да зазори,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">а потоа побегни во сеќавањата,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">како што ми бегаш од срцето...</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">- Еј момче, љубов единствена,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">не одлетува славеј од затворен кафез,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">јас одамна си ја вгнездив душава,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">во твоето срце закоравено,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">не можам да избегам од љубовта,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">која ме стега во болна оловна прегратка...</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">- Еј моја некогаш љубена, </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">не ја влечи веќе мојата сенка по себе,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">само трчај по испуканата калдрма,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">зарем не гледаш како ти бега животот,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">како што ти ми бегаш од срцево...</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">- Еј љубов единствена,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">ќе ти наминам уште вечерва,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">да ги истресам од тебе сите мои прегратки,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">да ги соберам од твоите усни сите мои бакнежи,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">и дури зазори да умирам во твоите постели,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">неосетно да го испратам животот, да ми избега,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">како што ти ме испрати мене, далеку од срцето,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">во болниот заборав...</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333">Ивана Бајрактарова</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="melpomena, post: 268679, member: 613"] [SIZE=3][FONT=arial][COLOR=#333333]-Ми бегаш од срцето –Нека ми побегне животот [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=arial][COLOR=#333333]- Еј девојко, моја некогаш љубена, [/COLOR][/FONT][/SIZE] [FONT=arial][SIZE=3][COLOR=#333333]намини ми во прегратки само уште вечерва,[/COLOR][COLOR=#333333] да те љубам уште еднаш пред да зазори, а потоа побегни во сеќавањата, како што ми бегаш од срцето... - Еј момче, љубов единствена, не одлетува славеј од затворен кафез, јас одамна си ја вгнездив душава, во твоето срце закоравено, не можам да избегам од љубовта, која ме стега во болна оловна прегратка... - Еј моја некогаш љубена, не ја влечи веќе мојата сенка по себе, само трчај по испуканата калдрма, зарем не гледаш како ти бега животот, како што ти ми бегаш од срцево... - Еј љубов единствена, ќе ти наминам уште вечерва, да ги истресам од тебе сите мои прегратки, да ги соберам од твоите усни сите мои бакнежи, и дури зазори да умирам во твоите постели, неосетно да го испратам животот, да ми избега, како што ти ме испрати мене, далеку од срцето, во болниот заборав... Ивана Бајрактарова[/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)
На врв
Bottom