Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Luckky" data-source="post: 259565" data-attributes="member: 437"><p>Влечкајќи ја косата низ густиот скопски воздух, те здогледав вчера.</p><p>Истите дебели очила и сериозната насмевка.</p><p>Рингишпил во главата, мраз во вените.</p><p>Каде ли беше?</p><p></p><p>Да, деновите помеѓу нас одамна поминаа. Кои денови, месеци.</p><p>Поминаа, и нечујно не одминаа.</p><p></p><p>Зошто се чудиш што мојот поглед не го прекрши твојот кога се разминавме?</p><p>Се прашуваш ли, каде ли гледаше?</p><p>Каде ли беше?</p><p></p><p>А ти?</p><p>Кога го снема единственото мое бегство од здодевните неонски светла и распишани хартии, се прашувам...</p><p>Каде ли беше?</p><p></p><p>Кога сака да легнам, само проклето да легнам во креветот и да гледам низ прозорецот во тишината...</p><p>Тогаш....</p><p>Каде ли беше?</p><p></p><p>Мојот поглед беше таму. Длабоко во промените. Ден по ден поминува и мислиш дека ништо не е променето се додека не сфатиш дека се е различно.</p><p>И хоризонтот и погледот не е истиот. И тој е различен.</p><p></p><p>Не ми требаш.</p><p>Прости за се што направивме.</p><p>Само бевме љубопитни.</p><p>Љубопитни и реални. Присутни.</p><p>Пристуни и вљубени.</p><p>Пробавме.</p><p>Не повеќе.</p><p>Поркај тоа, имаш ли сеуште право на ,,каде ли беше?”</p><p></p><p></p><p>For you, forever ago.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Luckky, post: 259565, member: 437"] Влечкајќи ја косата низ густиот скопски воздух, те здогледав вчера. Истите дебели очила и сериозната насмевка. Рингишпил во главата, мраз во вените. Каде ли беше? Да, деновите помеѓу нас одамна поминаа. Кои денови, месеци. Поминаа, и нечујно не одминаа. Зошто се чудиш што мојот поглед не го прекрши твојот кога се разминавме? Се прашуваш ли, каде ли гледаше? Каде ли беше? А ти? Кога го снема единственото мое бегство од здодевните неонски светла и распишани хартии, се прашувам... Каде ли беше? Кога сака да легнам, само проклето да легнам во креветот и да гледам низ прозорецот во тишината... Тогаш.... Каде ли беше? Мојот поглед беше таму. Длабоко во промените. Ден по ден поминува и мислиш дека ништо не е променето се додека не сфатиш дека се е различно. И хоризонтот и погледот не е истиот. И тој е различен. Не ми требаш. Прости за се што направивме. Само бевме љубопитни. Љубопитни и реални. Присутни. Пристуни и вљубени. Пробавме. Не повеќе. Поркај тоа, имаш ли сеуште право на ,,каде ли беше?” For you, forever ago. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)
На врв
Bottom