Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Luckky" data-source="post: 244049" data-attributes="member: 437"><p>За да се роди љубовта мора да се верува во неа . Јас немам верба, само неколку извлечени реченици од неа, на сила.</p><p>Бевме деца на на утрешницата, и јас и ти , но јас не сум повеќе. Извини. Можеш да ме наречеш вообразена, самобендисана. Можеш да ме мразиш навредуваш или обвинуваш. Сето тоа го разбирам. Јас го обвинувам само времето. Зошто работи кои траат неколку месеци по неколку години уште мирисаат како штотуку отпакувани? Зошто колку повеќе верувам во иднината, времето, се посилно ме влече во минатото? Зошто секој обид за окупирање на мислите со нешто ново ме тера да се чувствувам валкано, како да бегам самата од себе?</p><p>Не , не се откажувам и не го пропуштам. Само се препуштам на него. На времето. Зошто залудно е да му пркосиш. Секогаш е пред мене, секогаш зад мене. Која е тогаш поентата во бунтот. Секогаш спремно да ми ја покаже својата моќ, да ги притисне лузните што долго време ги кријам зад шалот околу вратот. Затоа врви си по патот. И ти по својот и јас по мојот. И јас со мојот шал, и ти со гласната смеа која вешто ја крие таа скршена насмевка. Сите сме кралеви и кралици, искалени врз своите лузни. Финтата е во тоа кој повешто ќе успее да ги сокрие и побрзо ќе ги надмине. Сигурно ќе здогледаш многу девојки со свилени шалови околку својот врат, којзнае некоја можеби ќе сака да ти ги покаже своите лузни, ќе биде похрабра и попргава од останатите. Но не и денес. Сепак, чудна работа е, времето.</p><p></p><p>[media=youtube]MwpMEbgC7DA[/media]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Luckky, post: 244049, member: 437"] За да се роди љубовта мора да се верува во неа . Јас немам верба, само неколку извлечени реченици од неа, на сила. Бевме деца на на утрешницата, и јас и ти , но јас не сум повеќе. Извини. Можеш да ме наречеш вообразена, самобендисана. Можеш да ме мразиш навредуваш или обвинуваш. Сето тоа го разбирам. Јас го обвинувам само времето. Зошто работи кои траат неколку месеци по неколку години уште мирисаат како штотуку отпакувани? Зошто колку повеќе верувам во иднината, времето, се посилно ме влече во минатото? Зошто секој обид за окупирање на мислите со нешто ново ме тера да се чувствувам валкано, како да бегам самата од себе? Не , не се откажувам и не го пропуштам. Само се препуштам на него. На времето. Зошто залудно е да му пркосиш. Секогаш е пред мене, секогаш зад мене. Која е тогаш поентата во бунтот. Секогаш спремно да ми ја покаже својата моќ, да ги притисне лузните што долго време ги кријам зад шалот околу вратот. Затоа врви си по патот. И ти по својот и јас по мојот. И јас со мојот шал, и ти со гласната смеа која вешто ја крие таа скршена насмевка. Сите сме кралеви и кралици, искалени врз своите лузни. Финтата е во тоа кој повешто ќе успее да ги сокрие и побрзо ќе ги надмине. Сигурно ќе здогледаш многу девојки со свилени шалови околку својот врат, којзнае некоја можеби ќе сака да ти ги покаже своите лузни, ќе биде похрабра и попргава од останатите. Но не и денес. Сепак, чудна работа е, времето. [media=youtube]MwpMEbgC7DA[/media] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)
На врв
Bottom