Сакам да кажам/Сакам да прашам

D

Deleted member 10294

Гостин
Неколку дена пред да ме отпуштат од работа, фирмата објави оглас за работната позиција на која бев во таа фирма. Дали тоа може да е со намера да ме отпуштат, намерно да ми прават местенки за да им биде полесно да ме избркаат од работа? Дали, според вас, треба да се работи прекувремено додека трае отказниот рок? Во мојот случај немав отказен рок, но што би правеле вие доколку ви речат да останете прекувремено на работа, а имате отказен рок?

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Неколку дена пред да ме отпуштат од работа, фирмата објави оглас за работната позиција на која бев во таа фирма. Дали тоа може да е со намера да ме отпуштат, намерно да ми прават местенки за да им биде полесно да ме избркаат од работа? Дали, според вас, треба да се работи прекувремено додека трае отказниот рок? Во мојот случај немав отказен рок, но што би правеле вие доколку ви речат да останете прекувремено на работа, а имате отказен рок?
Најдобро да си се консултираш со стручно лице, доста работи се опфаќаат што не би можеле да се знаат од некое општо познавање.

kockakockica@

Истакнат Член
30 мај 2022
107
51
338
Па не е дека баш така едноставно се распаднал форумот...модераторите што не ги биваше го упропастија со нивните своеволни банирања на членови.(за безвезни работи)

• Ми се допаѓа
Реакции: Deleted member 10294

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Здраво се вратив одамна не сум бил активен тука , незнам едноставно ми требаше некој одмор од се

kockakockica@

Истакнат Член
30 мај 2022
107
51
338
Барем малку да го украсеа форумов со некоја елка, некоја новогодишна честитка, снегче....од црно бел форум, остана само црн.:(

• Ми се допаѓа
Реакции: Viktor k