Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Саеми на книги
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 224307" data-attributes="member: 272"><p>Делумно би се сложил ако се рече дека онаа листа на книги што си ја планирал пред саемот, не ти се остварила па оттука разочарувањето. </p><p>Во последните 2-3 години сфатив дека нема потреба да правам некоја совршена листа освен ако речам некоја округла бројка на книги за која би ја задоволил буџетот. Сепак не идам таму да „шопингувам“. Книгите кои ги планирав излегоа со следењето на саемските каталози што излегоа непосредно пред почетокот на манифестацијата. И да бидам искрен, оноа што го најдов, ми се допадна. Најпрво би додал фактот за некои штандови имаа ненормално ниски цени. Да речеме за Академска книга и ПНВ публикации со понудата 100 денари од класик (на англиски) е ненормално исплатлива. Потоа би ги додал Антолог и Темплум за мало експериментирање. Рецимо ако сакаш да запливаш во други води покрај бестселериве, овие ти го нудат тоа за доста попристапна цена. А ако познаваш неколк автори кои се издадени оттаму, тогаш удираш во т.н. златен рудник на литература. Со книги од по 150 200 можеш да пробаш. Магор истотака им се придружува тука, делумно. </p><p>Табернакул... Е сеа вака. Таа нивна саемска политика никогаш нема да им ја сфатам. Од една страна имаат некој попуст на одредени дела, додека другото е безначајно и смешно. Од 490 на 450? 5 дена саемот е, нема да умрат ако малку отидат во загуба. Вака никој не им купува, премногу им беше непосетен штандот. </p><p>Втори се III, кои своите стари изданија ги продаваа за поприфатлива цена, но се` што им е ново,цената им беше напумпана до небо.</p><p>Матица не сакам да ја спомнувам поради тоа што се придружуваат во друштвото на Ѓурѓа. Тука некаде е и Култура, која новите книги и` се релативно со катастрофална преработка. Како за пример ја земам „Битката за Цариград“ која неодамна ја позајмив од библиотека. Катастрофалниот тек на мислата (поради лошата преработка) како и константните печатни грешки, ме натераа после 20тата страна да ја вратам назад. Бегемот бегло ги погледнав, се гледа дека не им оди на арно поради политиката ептен брз развој води кон ептен брз пад. Минатата година беа едни од најпопуларните поради издавање на доста добри наслови. Оваа година ништо. СЛово се држат на некоја сламка, имаат предобри наслови како и антологии на романи, така и историографски книги. Професионалци со многу тивок глас. Топер и Феникс ги прошпартав, сепак би ги ставил како масонерија на чик литература или па нешто со нетолку длабока поента. Но одлични се во тоа што го работат/издаваат. АЕА се заспани увелико или пак немаат веќе што да издадат. Имаа една од најдобрите школи за тоа како се преведуваат и обработуваат книги, но изгледа нешто не е со нив како што треба. Икона се ригидни со своите цени, но ако не можеш да најдеш ништо кај нив, нема шанса да најдеш кај другите. </p><p>Ми се допадна оноа што имаше и т.н. антикварници на книги каде за доста евтини пари можеш да си купиш добри наслови и стари книги со квалтетниот превод од Екс Ју. </p><p></p><p>Инаку денес бев по втор пат со малку послаб улов, зедов 3 книги но овој пат поиспланирано. Од Магор се почастив со Гулабот од Патрик Зискинд (Парфем). Од Академска книга зедов научната фантастика I Robot од Исак Асимов со ненормална цена од 300 денари (за пример, минатата година беше 700) и од третите (не ми текнува сеа чив беше штандот,) ја зедов Разговор со Спиноза од Гоце Смилевски (Сестрата на Зигмунд фројд ми се допадна). </p><p>Се` на се` оваа година како и минатата малку повеќе сум задоволен, иако имам уште неколку неостварени желби. Како на пример, да почнам да го собирам Барико со сите негови книги.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 224307, member: 272"] Делумно би се сложил ако се рече дека онаа листа на книги што си ја планирал пред саемот, не ти се остварила па оттука разочарувањето. Во последните 2-3 години сфатив дека нема потреба да правам некоја совршена листа освен ако речам некоја округла бројка на книги за која би ја задоволил буџетот. Сепак не идам таму да „шопингувам“. Книгите кои ги планирав излегоа со следењето на саемските каталози што излегоа непосредно пред почетокот на манифестацијата. И да бидам искрен, оноа што го најдов, ми се допадна. Најпрво би додал фактот за некои штандови имаа ненормално ниски цени. Да речеме за Академска книга и ПНВ публикации со понудата 100 денари од класик (на англиски) е ненормално исплатлива. Потоа би ги додал Антолог и Темплум за мало експериментирање. Рецимо ако сакаш да запливаш во други води покрај бестселериве, овие ти го нудат тоа за доста попристапна цена. А ако познаваш неколк автори кои се издадени оттаму, тогаш удираш во т.н. златен рудник на литература. Со книги од по 150 200 можеш да пробаш. Магор истотака им се придружува тука, делумно. Табернакул... Е сеа вака. Таа нивна саемска политика никогаш нема да им ја сфатам. Од една страна имаат некој попуст на одредени дела, додека другото е безначајно и смешно. Од 490 на 450? 5 дена саемот е, нема да умрат ако малку отидат во загуба. Вака никој не им купува, премногу им беше непосетен штандот. Втори се III, кои своите стари изданија ги продаваа за поприфатлива цена, но се` што им е ново,цената им беше напумпана до небо. Матица не сакам да ја спомнувам поради тоа што се придружуваат во друштвото на Ѓурѓа. Тука некаде е и Култура, која новите книги и` се релативно со катастрофална преработка. Како за пример ја земам „Битката за Цариград“ која неодамна ја позајмив од библиотека. Катастрофалниот тек на мислата (поради лошата преработка) како и константните печатни грешки, ме натераа после 20тата страна да ја вратам назад. Бегемот бегло ги погледнав, се гледа дека не им оди на арно поради политиката ептен брз развој води кон ептен брз пад. Минатата година беа едни од најпопуларните поради издавање на доста добри наслови. Оваа година ништо. СЛово се држат на некоја сламка, имаат предобри наслови како и антологии на романи, така и историографски книги. Професионалци со многу тивок глас. Топер и Феникс ги прошпартав, сепак би ги ставил како масонерија на чик литература или па нешто со нетолку длабока поента. Но одлични се во тоа што го работат/издаваат. АЕА се заспани увелико или пак немаат веќе што да издадат. Имаа една од најдобрите школи за тоа како се преведуваат и обработуваат книги, но изгледа нешто не е со нив како што треба. Икона се ригидни со своите цени, но ако не можеш да најдеш ништо кај нив, нема шанса да најдеш кај другите. Ми се допадна оноа што имаше и т.н. антикварници на книги каде за доста евтини пари можеш да си купиш добри наслови и стари книги со квалтетниот превод од Екс Ју. Инаку денес бев по втор пат со малку послаб улов, зедов 3 книги но овој пат поиспланирано. Од Магор се почастив со Гулабот од Патрик Зискинд (Парфем). Од Академска книга зедов научната фантастика I Robot од Исак Асимов со ненормална цена од 300 денари (за пример, минатата година беше 700) и од третите (не ми текнува сеа чив беше штандот,) ја зедов Разговор со Спиноза од Гоце Смилевски (Сестрата на Зигмунд фројд ми се допадна). Се` на се` оваа година како и минатата малку повеќе сум задоволен, иако имам уште неколку неостварени желби. Како на пример, да почнам да го собирам Барико со сите негови книги. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Саеми на книги
На врв
Bottom