Рим (Rome)

Sebastian

Активен Член
17 февруари 2012
174
110
43
Незнам колку од вас ја имаат гледано оваа серија која инаку беше на HBO, но ја имаше и на други странски телевизии.
Инаку за тие што незнаат се работи за Создавањето на Римската република како и низ кои кризи поминувала а и создавањето и развојот на Римската империја. Во две сезони е по 20 епизоди од сезона мислам дека беа...ако ме прашувате мене апсолутно вреди да се гледа ако сте запознаени подобро историски за Рим во тоа време ќе бидите зачудени од интензитетот на доловените моменти кои се направени. Овде е има и прикажано сликата на тогашниот обичен римски граѓанин како и робовите. Личностите на Цезар, Помпеј, Марк Антон и останатите истакнати римјани во тогашно време се апсолутно приспособени на профилите на актерите кои ги играат овие ликови. Исто така тука е и Клеопатра, нејзиното доаѓање на тронот со тогашниот маж Цезар како и подпаѓањето на Египет под римска власт за време на владеењето на Клеопатра и Марк Антон, како што кажав за сите љубители на историја и акција ќе ви биде многу интересна серијава.

MV5BMTIwODk0NzQzNV5BMl5BanBnXkFtZTcwOTEzOTc0MQ@@._V1._SY317_.jpg

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
Незнам колку од вас ја имаат гледано оваа серија коиа инаку беше на HBO но ја имаше и на други страљнски телевизии.Инаку за тие што незнаат се работи за Создавањето на Римската република како и низ кои кризи поминувала а и создавањето и развојот на Римската империја...Во две сезони е по 20 епизоди од сезона мислам дека беа...ако ме прашувате мене апсолутно вреди да се гледа ако сте запознаени подобро историски за Рим во тоа време ќе бидите зачудени од интензитетот на доловените моменти кои се направени.Овде е има и прикажано сликата на тогашниот обичен римски граѓанин како и робовите...Личностите на Цезар,Помпеј,Марк Антон и останатите истакнати римјани во тогашно време се апсолутно приспособени на профилите на актерите кои ги играат овие ликови.Исто така тука е и Клеопатра...нејзиното доаѓање на тронот со тогашниот маж Цезар како и подпаѓањето на Египед под римска власт за време на владеењето на Клеопатра и Марк Антон...како што кажав за сите љубители на историја и акција ќе ви биде многу интересна серија
a има секси сцени со Клеопатра и Цезар бе брат?

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
Од нов не хаха :D ама има некои сцени каде што некои ликови целосно се без облека иако незнам како е тоа дозволено без цензура...
ааеее |-( каков Рим е тоа без оргии бе

• Ми се допаѓа
Реакции: Sebastian

Sebastian

Активен Член
17 февруари 2012
174
110
43
ааеее |-( каков Рим е тоа без оргии бе
Што се однесува до тоа....ги имаа оргиите....и во Рим а исто така и во Египет на некои сцени...е сега серија како серија...малку е подскриено али сепак...пак е без цензура на некои сцени

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
Што се однесува до тоа....ги имаа оргиите....и во Рим а исто така и во Египет на некои сцени...е сега серија како серија...малку е подскриено али сепак...пак е без цензура на некои сцени
хмм... ај ќе изгледам некоја епизода :D

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
Незнам колку од вас ја имаат гледано оваа серија коиа инаку беше на HBO но ја имаше и на други страљнски телевизии.Инаку за тие што незнаат се работи за Создавањето на Римската република како и низ кои кризи поминувала а и создавањето и развојот на Римската империја...Во две сезони е по 20 епизоди од сезона мислам дека беа...ако ме прашувате мене апсолутно вреди да се гледа ако сте запознаени подобро историски за Рим во тоа време ќе бидите зачудени од интензитетот на доловените моменти кои се направени.Овде е има и прикажано сликата на тогашниот обичен римски граѓанин како и робовите...Личностите на Цезар,Помпеј,Марк Антон и останатите истакнати римјани во тогашно време се апсолутно приспособени на профилите на актерите кои ги играат овие ликови.Исто така тука е и Клеопатра...нејзиното доаѓање на тронот со тогашниот маж Цезар како и подпаѓањето на Египед под римска власт за време на владеењето на Клеопатра и Марк Антон...како што кажав за сите љубители на историја и акција ќе ви биде многу интересна серија

Се е супер, убава тема за разговор.. АМА ПИСМЕНОСТ БЕ??
Навистина, јас не знам дали ми е проблем тоа, ама се нервирам за такви работи.
Не знам како и не си згрешил и Рим со голема буква да го напишеш, дури ми стана чудно тоа.. Па и за запирките, и точките.. WOW, GOOD ONE, REALLY!

By the way, за да ја гледаш серијата, подобро првин прочитај си енциклопедија за Историја, зашто сепак СЕРИЈА е, па.. можда некои факти ќе ти бидат погрешно прикажани. :)

Sebastian

Активен Член
17 февруари 2012
174
110
43
Се е супер, убава тема за разговор.. АМА ПИСМЕНОСТ БЕ??
Навистина, јас не знам дали ми е проблем тоа, ама се нервирам за такви работи.
Не знам како и не си згрешил и Рим со голема буква да го напишеш, дури ми стана чудно тоа.. Па и за запирките, и точките.. WOW, GOOD ONE, REALLY!

By the way, за да ја гледаш серијата, подобро првин прочитај си енциклопедија за Историја, зашто сепак СЕРИЈА е, па.. можда некои факти ќе ти бидат погрешно прикажани. :)
Покрај интернетов нетие потребна никаква енциклопедија не за вакво нешто кое сметам дека секој треба да го знае...од општа култура ако ништо друго....

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
Покрај интернетов нетие потребна никаква енциклопедија не за вакво нешто кое сметам дека секој треба да го знае...од општа култура ако ништо друго....

Абе убаво е и на интернет да си читкаш, ама енциклопедија си е енциклопедија. Башка кога си читкаш со кафенце, на ладен воздух и маче до тебе, верувај.. не ти треба интернет :)
А за тоа дека треба да се знае, ДА, ама ти велам серија е, не може да ти биде толку точно тоа.
Како и да е, that's your job.

• Ми се допаѓа
Реакции: Sebastian

Sebastian

Активен Член
17 февруари 2012
174
110
43
Абе убаво е и на интернет да си читкаш, ама енциклопедија си е енциклопедија. Башка кога си читкаш со кафенце, на ладен воздух и маче до тебе, верувај.. не ти треба интернет :)
А за тоа дека треба да се знае, ДА, ама ти велам серија е, не може да ти биде толку точно тоа.
Како и да е, that's your job.
Дури зачудувачки на какви детали се задржале кога ја правеле серијава...доволно е смао зигедот на ликовите тоа покажува многу...