Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религија (oпшта дискусија)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Outrider" data-source="post: 338644" data-attributes="member: 2887"><p>Ух, што се однесува до религиска припадност кон одредена конфесија таа е непостоечка а непостоечка е и некаква си емотивна или барем интелектуална наклоност кон било каква религија, hence атеизам/неверништво.</p><p>Проблемот е што сум еквивалент и од онаа секуларна страна на припадноста, национално-етничката а за неприпаѓање кон истата сеуште не е измислен поим, има зборче Апатрид ама не е баш прецизна за опис... веќе не се ни обидувам да објаснувам зошто не сум дел од `вас` и никогаш нема да бидам дел од вас и зошто сметам дека сите `ваши` колективни припадности се фекалија, без разлика дали се работи за хунзи, качаци, цинцари, чифути, усташи, четници, балии, жабари, нацисти, јенки... би објаснил ама тоа би било залудно губење времe...</p><p>Да, роден сум каде што сум роден (чиста случајност) и према тоа била делегирана хартија за граѓанска припадност (чиста случајност) но во меѓувреме сум пораснал и сум размислил за некои ствари и сум сфатил дека не сум дел од `вас`, тука е и flag of convenience но и тоа не значи припадност. </p><p>Припаѓам само кон вредностите кои ми значат и кон луѓето кои нешто ми значат и ги сакам и евентуален збир на особи како резултат на free association кон кои би пристапил сосема доброволно.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Outrider, post: 338644, member: 2887"] Ух, што се однесува до религиска припадност кон одредена конфесија таа е непостоечка а непостоечка е и некаква си емотивна или барем интелектуална наклоност кон било каква религија, hence атеизам/неверништво. Проблемот е што сум еквивалент и од онаа секуларна страна на припадноста, национално-етничката а за неприпаѓање кон истата сеуште не е измислен поим, има зборче Апатрид ама не е баш прецизна за опис... веќе не се ни обидувам да објаснувам зошто не сум дел од `вас` и никогаш нема да бидам дел од вас и зошто сметам дека сите `ваши` колективни припадности се фекалија, без разлика дали се работи за хунзи, качаци, цинцари, чифути, усташи, четници, балии, жабари, нацисти, јенки... би објаснил ама тоа би било залудно губење времe... Да, роден сум каде што сум роден (чиста случајност) и према тоа била делегирана хартија за граѓанска припадност (чиста случајност) но во меѓувреме сум пораснал и сум размислил за некои ствари и сум сфатил дека не сум дел од `вас`, тука е и flag of convenience но и тоа не значи припадност. Припаѓам само кон вредностите кои ми значат и кон луѓето кои нешто ми значат и ги сакам и евентуален збир на особи како резултат на free association кон кои би пристапил сосема доброволно. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религија (oпшта дискусија)
На врв
Bottom