Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религија (oпшта дискусија)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 213287" data-attributes="member: 1970"><p>Мислам дека не се разбираме.</p><p>Не реков дека Бог е перење мозок,</p><p>туку реков дека религиите се перење мозок.</p><p>Бог за мене е универзалната енергија</p><p>која постои и во сите нас и таа енергија во нас се вика душа.</p><p>Ме интересира само како луѓето кои веруваат во Бог, го замислуваат истиот.</p><p>Библијата на пр.</p><p>се смета за Божји глас.</p><p>Не би рекла дека е така.</p><p>Таму пишува(во Новиот завет)</p><p>Покорете им се на властите на држава за да си го поминете полесно животот..</p><p>??????</p><p>За жените:</p><p>Покорете им се на своите мажи и служете ги </p><p>како да го служите Исус.</p><p>???????'</p><p>Мислам дека Библијата постои само за тоа</p><p>да профитира власта и главите на државите од неа.</p><p></p><p>и мажите, нормално.</p><p></p><p>Друго, </p><p>црквата.</p><p>Незнам за православната, но католичката црква е самата мафија.</p><p>Се случуваат работи во Ватикан, кои ако би се поштувала Боблијата не би смееле да се случуваат.</p><p>Во католичките училишта за деца,нон стоп</p><p>се случуваат силувања од страна на пратрите те свештениците.</p><p>Значи педофилија до максимум.</p><p>Поповите возат најнови коли,кулираат</p><p>по одмори и слично, а се сметаат за чеда божји,</p><p>и после јас како јас, одам на исповед кај некој кој едвај чека да помине исповедта за да оди на кафе.</p><p>И значи ништо од тоа.</p><p>Не припаѓам на ниедна религија,</p><p>и верувам на свој начин во Бог.</p><p></p><p>Ах да, сега прочитав нешто од <a href="http://forum.crnobelo.com/members/slb_bobo.621/">slb_bobo</a></p><p>па ми текна.</p><p>Судењето на небото после смртта и</p><p>рајот и пеколот,</p><p>мислам дека се скроз погрешно протолкувани</p><p>и сфатени од верниците.</p><p>Нема никој кој ќе не суди после смртта.</p><p>Се работи за пеколот и рајот на земјата.</p><p>Пеколот и рајот кој ние самите си го ствараме во нашите глави. </p><p>Се зборува за ангели и демони.</p><p>Епааа...</p><p>Во секој од нас постојат и ангели и демони.</p><p>Тоа се нашите сопствени гласови</p><p>( кои ги имаме во главата)</p><p>и кои знаат да не дигнат или уништат.</p><p>Нема потреба од покорување и страв од Бога.</p><p>Бог не казнува бар не универзалната енергија.</p><p>Ние самите се казнуваме со нашите постапки.</p><p>Така да Библијата е многу погрешно протолкувана и преведена.</p><p>Запознав пастир кој знае еврејски и ка има Библијата прочитано и обработено на еврејски.Ми кажа дека постојат грешки( огромни грешки во преводите, кои и воопшто не наликуваат на оригиналот)</p><p>Кога ќе замислиме колку пати е само од еврејски преведена,</p><p>ќе сфатиме дека можеби 20 страници се навистина така напишани како треба да бидат напишани.</p><p>Така да, останувам на тоа дека </p><p>религиите( не само православната туку и сите останати се навистина перење мозок)</p><p>исто како и Библијата, Куранот итн...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 213287, member: 1970"] Мислам дека не се разбираме. Не реков дека Бог е перење мозок, туку реков дека религиите се перење мозок. Бог за мене е универзалната енергија која постои и во сите нас и таа енергија во нас се вика душа. Ме интересира само како луѓето кои веруваат во Бог, го замислуваат истиот. Библијата на пр. се смета за Божји глас. Не би рекла дека е така. Таму пишува(во Новиот завет) Покорете им се на властите на држава за да си го поминете полесно животот.. ?????? За жените: Покорете им се на своите мажи и служете ги како да го служите Исус. ???????' Мислам дека Библијата постои само за тоа да профитира власта и главите на државите од неа. и мажите, нормално. Друго, црквата. Незнам за православната, но католичката црква е самата мафија. Се случуваат работи во Ватикан, кои ако би се поштувала Боблијата не би смееле да се случуваат. Во католичките училишта за деца,нон стоп се случуваат силувања од страна на пратрите те свештениците. Значи педофилија до максимум. Поповите возат најнови коли,кулираат по одмори и слично, а се сметаат за чеда божји, и после јас како јас, одам на исповед кај некој кој едвај чека да помине исповедта за да оди на кафе. И значи ништо од тоа. Не припаѓам на ниедна религија, и верувам на свој начин во Бог. Ах да, сега прочитав нешто од [URL='http://forum.crnobelo.com/members/slb_bobo.621/']slb_bobo[/URL] па ми текна. Судењето на небото после смртта и рајот и пеколот, мислам дека се скроз погрешно протолкувани и сфатени од верниците. Нема никој кој ќе не суди после смртта. Се работи за пеколот и рајот на земјата. Пеколот и рајот кој ние самите си го ствараме во нашите глави. Се зборува за ангели и демони. Епааа... Во секој од нас постојат и ангели и демони. Тоа се нашите сопствени гласови ( кои ги имаме во главата) и кои знаат да не дигнат или уништат. Нема потреба од покорување и страв од Бога. Бог не казнува бар не универзалната енергија. Ние самите се казнуваме со нашите постапки. Така да Библијата е многу погрешно протолкувана и преведена. Запознав пастир кој знае еврејски и ка има Библијата прочитано и обработено на еврејски.Ми кажа дека постојат грешки( огромни грешки во преводите, кои и воопшто не наликуваат на оригиналот) Кога ќе замислиме колку пати е само од еврејски преведена, ќе сфатиме дека можеби 20 страници се навистина така напишани како треба да бидат напишани. Така да, останувам на тоа дека религиите( не само православната туку и сите останати се навистина перење мозок) исто како и Библијата, Куранот итн... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религија (oпшта дискусија)
На врв
Bottom