Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религијата е вистинска или не?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="The_Mayor" data-source="post: 49007" data-attributes="member: 779"><p>Овој што го вметнуваш во темава, ако имат благе везе што зборува, јас ќе се самозапалам на плоштад.</p><p>На секоја негова реченица имам контра аргумент. Ако си расположен копирај нешто од колумната ќе дискутираме.</p><p>Ако се декларира како атеист , не значи да ги омаловажуват верниците со неговите неверодостојни информации. Мене лично ми изгледа како под трип да е кога пишувал.</p><p>Друго, покрај што ја меша религијата со науката, ама астромонијата , астрологијата и метафизиката се премногу поврзани со некои религии. А како што знам јас религија се подразбира сите верувања (Христијанство, Ислам, Будизам, Суфизам, Деанизам, Бахаизам..... 100тици изми, скеинтолози, јеховини сведоци, евреи.. итн.)</p><p></p><p>Поготово тоа со дедо му мраз, од премногу неинформираност. Дедо Мраз е резултат на паганските обичаи кои религијата не ги прифаќа, односно произлегува од германските пагански верувања во богот Один, кој јавал на летечкиот коњ Слипнир кој имал 8 нозе. Со комерцијализација се трансформират во Дедо Мраз, како заштитен знак на компанијата. </p><p>И јас како Реми што кажа не верувам во господ, меѓутоа ја изучувам кабалата а тоа знаење ќе го искажам кога ќе се отвори тема.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="The_Mayor, post: 49007, member: 779"] Овој што го вметнуваш во темава, ако имат благе везе што зборува, јас ќе се самозапалам на плоштад. На секоја негова реченица имам контра аргумент. Ако си расположен копирај нешто од колумната ќе дискутираме. Ако се декларира како атеист , не значи да ги омаловажуват верниците со неговите неверодостојни информации. Мене лично ми изгледа како под трип да е кога пишувал. Друго, покрај што ја меша религијата со науката, ама астромонијата , астрологијата и метафизиката се премногу поврзани со некои религии. А како што знам јас религија се подразбира сите верувања (Христијанство, Ислам, Будизам, Суфизам, Деанизам, Бахаизам..... 100тици изми, скеинтолози, јеховини сведоци, евреи.. итн.) Поготово тоа со дедо му мраз, од премногу неинформираност. Дедо Мраз е резултат на паганските обичаи кои религијата не ги прифаќа, односно произлегува од германските пагански верувања во богот Один, кој јавал на летечкиот коњ Слипнир кој имал 8 нозе. Со комерцијализација се трансформират во Дедо Мраз, како заштитен знак на компанијата. И јас како Реми што кажа не верувам во господ, меѓутоа ја изучувам кабалата а тоа знаење ќе го искажам кога ќе се отвори тема. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религијата е вистинска или не?
На врв
Bottom