Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религијата е вистинска или не?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Abraxas" data-source="post: 355972" data-attributes="member: 2368"><p>Ако нема концепт за одвоеност како може да постои давање? Сонцето дава светлина, бидејќи е одвоено од објектите што ги осветлува. Јас зборувам за метафизички концепти, што им предходат на физичките. Значи кога се е Едно, концептот на одвоеност сеуште не постои, без него се невозможни ни концептите како љубов. Тука настанува ,,Јас" (Егото), првиот акт на манифестирање, првиот концепт, тогаш се раѓа дуалноста и се отвара вратата за создавање на материјалниот свет. Суетата е само особина на Егото, каде тоа се перцепира како најбитно, највредно, најсуштинско, притоа неуспевајќи да Разбере дека постојат безброј негови варијанти што се подеднакво битни.</p><p></p><p>Јас така гледам на суетата, како спротивност на Љубовта, бидејќи е свртена кон себе, таа е особина со која Егото се гледа себе си како единствен приоритет.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Abraxas, post: 355972, member: 2368"] Ако нема концепт за одвоеност како може да постои давање? Сонцето дава светлина, бидејќи е одвоено од објектите што ги осветлува. Јас зборувам за метафизички концепти, што им предходат на физичките. Значи кога се е Едно, концептот на одвоеност сеуште не постои, без него се невозможни ни концептите како љубов. Тука настанува ,,Јас" (Егото), првиот акт на манифестирање, првиот концепт, тогаш се раѓа дуалноста и се отвара вратата за создавање на материјалниот свет. Суетата е само особина на Егото, каде тоа се перцепира како најбитно, највредно, најсуштинско, притоа неуспевајќи да Разбере дека постојат безброј негови варијанти што се подеднакво битни. Јас така гледам на суетата, како спротивност на Љубовта, бидејќи е свртена кон себе, таа е особина со која Егото се гледа себе си како единствен приоритет. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религијата е вистинска или не?
На врв
Bottom