Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религијата е вистинска или не?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Abraxas" data-source="post: 340511" data-attributes="member: 2368"><p>А како дојде до заклучоков дека јас сум имал гнев и горчина кон сите оние што не одбрале пат кон себеспознавање?! Дали знаеш дека нема апсолутно никаква врска со реалноста овој твој заклучок? Зошто јас би имал гнев доколку некој несака да се спознае себе си?! Не си свесен колку ти е погрешен овој заклучок! Не е ни чудо што не ме разбираш. Зарем не нагласив во повеќе наврати дека никому не сум му кажал или наметнал како треба да живее, што да прави и што да мисли? Зарем не нагласив дека моите реакции се кон насока на оние што се обидуваат да создадат стереотипи дека начинот на живот на одредена група луѓе е гнасен, опасен или несоодветен, само затоа што не е идентичен со нивниот?</p><p>Не се замарам јас со тоа дали некој ќе се спознава или не! Се додека неговите акти не се стремат да ги ограничат или загрозат слободата на останатите, не ги сметам за погрешни, ниту пак имам гнев или горчина кон нив затоа што одбрале живот поинаков од мојот.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Abraxas, post: 340511, member: 2368"] А како дојде до заклучоков дека јас сум имал гнев и горчина кон сите оние што не одбрале пат кон себеспознавање?! Дали знаеш дека нема апсолутно никаква врска со реалноста овој твој заклучок? Зошто јас би имал гнев доколку некој несака да се спознае себе си?! Не си свесен колку ти е погрешен овој заклучок! Не е ни чудо што не ме разбираш. Зарем не нагласив во повеќе наврати дека никому не сум му кажал или наметнал како треба да живее, што да прави и што да мисли? Зарем не нагласив дека моите реакции се кон насока на оние што се обидуваат да создадат стереотипи дека начинот на живот на одредена група луѓе е гнасен, опасен или несоодветен, само затоа што не е идентичен со нивниот? Не се замарам јас со тоа дали некој ќе се спознава или не! Се додека неговите акти не се стремат да ги ограничат или загрозат слободата на останатите, не ги сметам за погрешни, ниту пак имам гнев или горчина кон нив затоа што одбрале живот поинаков од мојот. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религијата е вистинска или не?
На врв
Bottom