Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религијата е вистинска или не?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Од друга перспектива" data-source="post: 340081" data-attributes="member: 6570"><p>Вака сега, пишав дека ништо не е случајност. Тоа значи дека сето ова го предвидел Аллах, а зашто го дозволил, јас тоа не би знаела да ти кажам.</p><p>Зошто?!</p><p>Затоа што Аллах, не ни ја дал таа способност за ние да знаеме зошто е тоа така. Но, не упатува да речам така, преку светите книги, по малку. Чисто колку да си знаеме ние кај сме и што сме и како сме дошле на овој свет и која е целтата.</p><p>АЛЛАХ У ЕКБЕР. АЛЛАХ, е единствен и само него треба да го обожуваме, тој е семоќен.</p><p>Аллах не дозволува да му се мешаат „обичните смртници“, туку ЛУЃЕТО си го дозволуваат тоа, луѓето се тие што си дозволуваат премногу. Бидејќи се ќафири (неверници), Како и да е, погрешно си ме протолкувал/a, веројатно или така ти се чини само.</p><p>И на крај, дали Аллах, дали ГоспоТ или БОГ... Еден е тој Аллах, со различни имиња. </p><p>Јас можам да преминам од друга перспектива, во Суада или Албина, па и во Трајанка. </p><p>но истата ќе си останам, со истите верувања, со сите мои ставови, карактер и слично.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Од друга перспектива, post: 340081, member: 6570"] Вака сега, пишав дека ништо не е случајност. Тоа значи дека сето ова го предвидел Аллах, а зашто го дозволил, јас тоа не би знаела да ти кажам. Зошто?! Затоа што Аллах, не ни ја дал таа способност за ние да знаеме зошто е тоа така. Но, не упатува да речам така, преку светите книги, по малку. Чисто колку да си знаеме ние кај сме и што сме и како сме дошле на овој свет и која е целтата. АЛЛАХ У ЕКБЕР. АЛЛАХ, е единствен и само него треба да го обожуваме, тој е семоќен. Аллах не дозволува да му се мешаат „обичните смртници“, туку ЛУЃЕТО си го дозволуваат тоа, луѓето се тие што си дозволуваат премногу. Бидејќи се ќафири (неверници), Како и да е, погрешно си ме протолкувал/a, веројатно или така ти се чини само. И на крај, дали Аллах, дали ГоспоТ или БОГ... Еден е тој Аллах, со различни имиња. Јас можам да преминам од друга перспектива, во Суада или Албина, па и во Трајанка. но истата ќе си останам, со истите верувања, со сите мои ставови, карактер и слично. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религијата е вистинска или не?
На врв
Bottom