Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религијата е вистинска или не?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="balerina" data-source="post: 339077" data-attributes="member: 4155"><p>ДА ама дали ги применува во својот живот, на пр. „Сакај го својот ближен како себеси“ А „Кој е мојот ближен?“Како одговор, Исус му ја раскажал споредбата за милосрдниот Самарјанин.Еден Евреин бил претепан, ограбен и оставен да лежи полумртов. По истиот пат минувал еден израелски свештеник, а потоа и еден левит. Наместо да му притрчаат на помош, тие бездушно го одминале. За разлика од нив, на овој човек му помогнал еден Самарјанин, иако во тоа време владеело големо непријателство меѓу Евреите и Самарјаните.Со оваа споредба, Исус нѐ поучил дека треба да ги сметаме сите луѓе за наши ближни, без разлика на нивната националност или култура. Исто така, учиме и дека треба да покажуваме љубов и сочувство кон нив.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="balerina, post: 339077, member: 4155"] ДА ама дали ги применува во својот живот, на пр. „Сакај го својот ближен како себеси“ А „Кој е мојот ближен?“Како одговор, Исус му ја раскажал споредбата за милосрдниот Самарјанин.Еден Евреин бил претепан, ограбен и оставен да лежи полумртов. По истиот пат минувал еден израелски свештеник, а потоа и еден левит. Наместо да му притрчаат на помош, тие бездушно го одминале. За разлика од нив, на овој човек му помогнал еден Самарјанин, иако во тоа време владеело големо непријателство меѓу Евреите и Самарјаните.Со оваа споредба, Исус нѐ поучил дека треба да ги сметаме сите луѓе за наши ближни, без разлика на нивната националност или култура. Исто така, учиме и дека треба да покажуваме љубов и сочувство кон нив. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религијата е вистинска или не?
На врв
Bottom