Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религијата е вистинска или не?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Pica pica" data-source="post: 264541" data-attributes="member: 2914"><p><span style="font-size: 15px"><strong><span style="font-size: 12px"><a href="http://forum.crnobelo.com/members/%D0%A5%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC.2897/">Хептаграм</a>,</span></strong></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px">Секој завземен став сам по себе носи одредени особини на делување во општеството и истите со друг став се контрадикторни и спротивни.Тие се толку различни како што се лав и јагне,но не значи дека не треба да постојат.</span></p><p>Тоа што сите луѓе имаат исти телесен облик, религиското верување и филозофско делување ја одредува таа духовна разлика<span style="font-size: 12px">.</span></p><p>Тоа шаренило застапено од групи и поединци,не битно дали се слаби или силни,плашливи или храбри<span style="font-size: 12px"> сите делуваат за да го зачуваат својот "вид" со придобивање на нови членови или уништување на спротивните.Се оди од крајност во крајност со што некој дејствуваат својот вид да го прошират со промена на сваќањата и размислите на поединец до телесно убивање за да не постои спротивни верувања и размисли.Едни верувања и флизофии ги снемува,други се појавуваат и така во круг,се почнува како раѓање и умирање,страдање и воскреснување,празно и полно,ветен рај и пекол.</span></p><p></p><p>Оваа нивна борба,тенденција на ширење и придобивање на идните генерации со оставени записи, видливи и затскриени обележја се <span style="font-size: 12px">ништо друго освен одраз како во огледало на вистината.</span></p><p>Целата приказна е човекот,кој е,што е,од каде е и каде оди,све што се случува помеѓу е само обид за негово осознавање.</p><p>Вистината се појави,а човекот се раздели<span style="font-size: 12px">. </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pica pica, post: 264541, member: 2914"] [SIZE=4][B][SIZE=3][URL='http://forum.crnobelo.com/members/%D0%A5%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC.2897/']Хептаграм[/URL],[/SIZE][/B][/SIZE] [SIZE=3]Секој завземен став сам по себе носи одредени особини на делување во општеството и истите со друг став се контрадикторни и спротивни.Тие се толку различни како што се лав и јагне,но не значи дека не треба да постојат.[/SIZE] Тоа што сите луѓе имаат исти телесен облик, религиското верување и филозофско делување ја одредува таа духовна разлика[SIZE=3].[/SIZE] Тоа шаренило застапено од групи и поединци,не битно дали се слаби или силни,плашливи или храбри[SIZE=3] сите делуваат за да го зачуваат својот "вид" со придобивање на нови членови или уништување на спротивните.Се оди од крајност во крајност со што некој дејствуваат својот вид да го прошират со промена на сваќањата и размислите на поединец до телесно убивање за да не постои спротивни верувања и размисли.Едни верувања и флизофии ги снемува,други се појавуваат и така во круг,се почнува како раѓање и умирање,страдање и воскреснување,празно и полно,ветен рај и пекол.[/SIZE] Оваа нивна борба,тенденција на ширење и придобивање на идните генерации со оставени записи, видливи и затскриени обележја се [SIZE=3]ништо друго освен одраз како во огледало на вистината.[/SIZE] Целата приказна е човекот,кој е,што е,од каде е и каде оди,све што се случува помеѓу е само обид за негово осознавање. Вистината се појави,а човекот се раздели[SIZE=3]. [/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религијата е вистинска или не?
На врв
Bottom