Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Редовна војска
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="ShakaZulu" data-source="post: 90881" data-attributes="member: 340"><p>Значи инфово ми е старо од кага бев јас војска. Сега во доброволнава војска со едне регрутен центар во цела држава во велес не знам што и како се случува ама ќе ти кажам за тогаш. Утринска гимнастика ти беа 9 вежби за класично загревање и еден круг од по мое некаде околу 800 метри темпо трчање. Вежбите се класични , вклучуваа и 20 склекови и гуштеров лет на крај. Е сега има идиоти десетари ама пошто има старешини околу нема да те зазааат и повторуваат броење повеќе од еднаш максимум два пати ... знаете она броење 1.2.3.4.4.4.5.6.7.7.7.9.... Гуштеров лет не етешка вежба но треба да имаш добри колена...</p><p></p><p></p><p>Секако дека да за покажување за местење... за алиштата... цивилката освем долен беш беше во заклучена соба во илинден. Клучевите во собата кај поручникот... ако имаш брада која се депилира (читај трчи трчи влакненце) што е комплицирано во бричењето не ми е јасно. Секако дека ќе ти покажат како, легендите за глупостите со четки за заби владееле во сфрј кога главни фаци во војска биле неандерталците слезени од планина кои не виделе луѓе па со тоа што добиле некоја мочана црвена трака се мислат дека го фатиле (некого) за киндерите... И да, златно правило во војска пандан на ПС (правила на служба) е изврши па жалисе. Под изврши имаш прави дека се трудиш колку можеш и труди с есе разбира , колку можеш толку, нема да падни таванот ако плочките не се исчистат за 10 минути... После тоа имаш барање за рапорт кај претпоставениот, верувај нема да те заебава никој офицер, само незванични и званични подофицери (десетар, водник, постар водник, заставник, заставник прва класа). На офицер не му е од корист да те зеза, проблем со војник може да го кошта унапредување додека цивилните лица (тие подофицерите без академија) толку им е просперитетот, што и да прават не можат повеќе од заставник прва клас и тоа кога ќе бидат на најмалку 45-50 години тој чин ќе го имаат... нема некој чичкo од 50 години да се замара со млада војска во WC. На прв муабет сакам да разговарам со некој офицер ќе видиш свртување на карактер за 180 степени. Нивната диктатура успева кај психички слабите војници. Верувам било кој што сака да е војска доброволно не е таков тип...</p><p></p><p>Евети мој пример од Куманово што сакаа некои неандерталци новодојдени да ми подметнат. Значи нов водник по рамковен со средно плочкарско (сериозен сум овде бев присутен на муабет за неговото образование) + платен војник од некое си село на косовска граница + двајца гуштери сакаат да ми сместат казна со укинување на редовно , укинување на седум дена наградно и две викенда кои си ги чував за крај да си скратам фиктивно служење на воен рок односно да заминам скоро месец дена понапред од мојот датум за кинење и само да појдам да се раздолжам на крај.</p><p>Чочките се договараат на десет метра од мене како да ми наместат ситуација пред командантот на касарна и заменикот АМА забораваат битен факт дека за моите стотина дена предходни (вклучено и теренска/тактичка вежба од недела дена ) имав таков круг на луѓе од сите чинови, раси, вери околу мене што мојот збор важеше малку повеќе од зборот на некој што по рамковен сакаше да има нешто туѓо и поволности какви што беа моите... Е па кога е така може и малку поинаку ... се надевам убаво си поминаа на граница, штета само што зимата веќе беше помината па не им студеше на патроли...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ShakaZulu, post: 90881, member: 340"] Значи инфово ми е старо од кага бев јас војска. Сега во доброволнава војска со едне регрутен центар во цела држава во велес не знам што и како се случува ама ќе ти кажам за тогаш. Утринска гимнастика ти беа 9 вежби за класично загревање и еден круг од по мое некаде околу 800 метри темпо трчање. Вежбите се класични , вклучуваа и 20 склекови и гуштеров лет на крај. Е сега има идиоти десетари ама пошто има старешини околу нема да те зазааат и повторуваат броење повеќе од еднаш максимум два пати ... знаете она броење 1.2.3.4.4.4.5.6.7.7.7.9.... Гуштеров лет не етешка вежба но треба да имаш добри колена... Секако дека да за покажување за местење... за алиштата... цивилката освем долен беш беше во заклучена соба во илинден. Клучевите во собата кај поручникот... ако имаш брада која се депилира (читај трчи трчи влакненце) што е комплицирано во бричењето не ми е јасно. Секако дека ќе ти покажат како, легендите за глупостите со четки за заби владееле во сфрј кога главни фаци во војска биле неандерталците слезени од планина кои не виделе луѓе па со тоа што добиле некоја мочана црвена трака се мислат дека го фатиле (некого) за киндерите... И да, златно правило во војска пандан на ПС (правила на служба) е изврши па жалисе. Под изврши имаш прави дека се трудиш колку можеш и труди с есе разбира , колку можеш толку, нема да падни таванот ако плочките не се исчистат за 10 минути... После тоа имаш барање за рапорт кај претпоставениот, верувај нема да те заебава никој офицер, само незванични и званични подофицери (десетар, водник, постар водник, заставник, заставник прва класа). На офицер не му е од корист да те зеза, проблем со војник може да го кошта унапредување додека цивилните лица (тие подофицерите без академија) толку им е просперитетот, што и да прават не можат повеќе од заставник прва клас и тоа кога ќе бидат на најмалку 45-50 години тој чин ќе го имаат... нема некој чичкo од 50 години да се замара со млада војска во WC. На прв муабет сакам да разговарам со некој офицер ќе видиш свртување на карактер за 180 степени. Нивната диктатура успева кај психички слабите војници. Верувам било кој што сака да е војска доброволно не е таков тип... Евети мој пример од Куманово што сакаа некои неандерталци новодојдени да ми подметнат. Значи нов водник по рамковен со средно плочкарско (сериозен сум овде бев присутен на муабет за неговото образование) + платен војник од некое си село на косовска граница + двајца гуштери сакаат да ми сместат казна со укинување на редовно , укинување на седум дена наградно и две викенда кои си ги чував за крај да си скратам фиктивно служење на воен рок односно да заминам скоро месец дена понапред од мојот датум за кинење и само да појдам да се раздолжам на крај. Чочките се договараат на десет метра од мене како да ми наместат ситуација пред командантот на касарна и заменикот АМА забораваат битен факт дека за моите стотина дена предходни (вклучено и теренска/тактичка вежба од недела дена ) имав таков круг на луѓе од сите чинови, раси, вери околу мене што мојот збор важеше малку повеќе од зборот на некој што по рамковен сакаше да има нешто туѓо и поволности какви што беа моите... Е па кога е така може и малку поинаку ... се надевам убаво си поминаа на граница, штета само што зимата веќе беше помината па не им студеше на патроли... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Редовна војска
На врв
Bottom