Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Редовна војска
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="ShakaZulu" data-source="post: 90554" data-attributes="member: 340"><p>Знам дека е тешко, можеби јас си поминав лесно покрај сите официјални строгости , јас имав проблем со официјалснот што морав да ја имам по 8-9 часа на ден. Останатиот период од денот кој го поминував со моите војнички и иако ништо не можеше да ми биде речено од нивните претпоставени зошто јса не бев под нивна команда туку само споев/јадев со нив јас сам од себе си давав за “наредба“ да им помогнам на нив во било што... јас бев војска со 22 години, а децата со 18-19г имаа по 70 и повеќе дена стража од 120 можни после прекоманда. Стража ... тоа за киндер генерациите значи 4 сати слободно (јадиш/спиеш или било што сакаш) 2 сати на припремнсот во одредена соба без дозвола за излегување, 2 сати состојба мирно на отворено ... и така 3 пати на ден , 5 дена во неделата... во петок повлекување од стража, слободен викенд дома, во понеделник во 8 сабајле повторно на стражарско место... жалам за сета Кумановска компанија ...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ShakaZulu, post: 90554, member: 340"] Знам дека е тешко, можеби јас си поминав лесно покрај сите официјални строгости , јас имав проблем со официјалснот што морав да ја имам по 8-9 часа на ден. Останатиот период од денот кој го поминував со моите војнички и иако ништо не можеше да ми биде речено од нивните претпоставени зошто јса не бев под нивна команда туку само споев/јадев со нив јас сам од себе си давав за “наредба“ да им помогнам на нив во било што... јас бев војска со 22 години, а децата со 18-19г имаа по 70 и повеќе дена стража од 120 можни после прекоманда. Стража ... тоа за киндер генерациите значи 4 сати слободно (јадиш/спиеш или било што сакаш) 2 сати на припремнсот во одредена соба без дозвола за излегување, 2 сати состојба мирно на отворено ... и така 3 пати на ден , 5 дена во неделата... во петок повлекување од стража, слободен викенд дома, во понеделник во 8 сабајле повторно на стражарско место... жалам за сета Кумановска компанија ... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Редовна војска
На врв
Bottom