Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Редовна војска
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Везилка" data-source="post: 74696" data-attributes="member: 371"><p>Кхм. По ова мислење, демократска држава не треба да те присилува да одиш на училиште, ама пак одиш и тоа задолжително.</p><p>Мое мислење е дека треба да има. Не поради тоа што ако пукне војна нема да знаат пушка да држат, туку ради тоа што врие педерчиња. Мислам дека откако се укина редовната војска почнаа се повеќе педери да никнуваат.Ама тоа е што е, кога би можела да бирам влез во НАТО или редовна војска, тогаш мижејќи првото ќе го одберам. Кој сака да оди нека оди, не е задолжително ама е доброволно.</p><p>И не се согласувам со тоа дека АРМ е мачкина кашлица, ок во споредба со ЈНА е, ама и не е толку лесно како што ја опишувате. Не е само во метењето работата, прво треба да бидеш доста подготвен за да одиш таму, психички те истрошува многу повеќе отколку физички.</p><p>Јас бев 10 дена во војска, за жал многу бев многу слаба, така да потфрлив и не издржав до крај при што мораа поради здравствени проблеми да ме вратат дома.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Везилка, post: 74696, member: 371"] Кхм. По ова мислење, демократска држава не треба да те присилува да одиш на училиште, ама пак одиш и тоа задолжително. Мое мислење е дека треба да има. Не поради тоа што ако пукне војна нема да знаат пушка да држат, туку ради тоа што врие педерчиња. Мислам дека откако се укина редовната војска почнаа се повеќе педери да никнуваат.Ама тоа е што е, кога би можела да бирам влез во НАТО или редовна војска, тогаш мижејќи првото ќе го одберам. Кој сака да оди нека оди, не е задолжително ама е доброволно. И не се согласувам со тоа дека АРМ е мачкина кашлица, ок во споредба со ЈНА е, ама и не е толку лесно како што ја опишувате. Не е само во метењето работата, прво треба да бидеш доста подготвен за да одиш таму, психички те истрошува многу повеќе отколку физички. Јас бев 10 дена во војска, за жал многу бев многу слаба, така да потфрлив и не издржав до крај при што мораа поради здравствени проблеми да ме вратат дома. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Редовна војска
На врв
Bottom