Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Редовна војска
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="ShakaZulu" data-source="post: 179988" data-attributes="member: 340"><p>Колку мислиш дека е потребно објекти за 2-3000 војска ? Кога јас бев во илингден бевме 1000 војници и тоа воопшто не изгледаше за многу , во спална имаш 30 души, имаш по 8 спални на кат во објекти по 3 ката, такви објекти имаш преку 10 само во таа касарна. Верувај дека има објекти има и луѓе има се , само ако се тргне со проктот ќе се направи се. Има активни касарни колку што знам во велес, ск, куманово, кичево и тетово а и во прилеп кај и да е ќе ја вратат во активност како што тргнала работава. Сигурен сум дека во тие објекти во моментов ако има или дојде до потреба може да собере повеќе од 30000 војска со фулл капацитет а не само 3000. Во цела математика никаде не се внесени веќе објектите кои се користат од платена војска, тоа се плус објекти кои ги има АРМ. Уште еднаш грешка си ако мислиш дека АРМ нема способност за регрутна војска.</p><p></p><p>Потврдата треба да ти ја издадат тие, не може ти да однесеш потврда од некој си лекар. А како им текна да ја укинат (?) значи така и ќе ја вратат ако саккаат и народот кој го прашува да не речам кој го е*ба. Многу работи во државава не се логични па се случуваат така и ова ако сакат им се може ќе го направат. Ако треба да се перат пари преку војници ќе парат и нас обичните смртници кој не прашува братче...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ShakaZulu, post: 179988, member: 340"] Колку мислиш дека е потребно објекти за 2-3000 војска ? Кога јас бев во илингден бевме 1000 војници и тоа воопшто не изгледаше за многу , во спална имаш 30 души, имаш по 8 спални на кат во објекти по 3 ката, такви објекти имаш преку 10 само во таа касарна. Верувај дека има објекти има и луѓе има се , само ако се тргне со проктот ќе се направи се. Има активни касарни колку што знам во велес, ск, куманово, кичево и тетово а и во прилеп кај и да е ќе ја вратат во активност како што тргнала работава. Сигурен сум дека во тие објекти во моментов ако има или дојде до потреба може да собере повеќе од 30000 војска со фулл капацитет а не само 3000. Во цела математика никаде не се внесени веќе објектите кои се користат од платена војска, тоа се плус објекти кои ги има АРМ. Уште еднаш грешка си ако мислиш дека АРМ нема способност за регрутна војска. Потврдата треба да ти ја издадат тие, не може ти да однесеш потврда од некој си лекар. А како им текна да ја укинат (?) значи така и ќе ја вратат ако саккаат и народот кој го прашува да не речам кој го е*ба. Многу работи во државава не се логични па се случуваат така и ова ако сакат им се може ќе го направат. Ако треба да се перат пари преку војници ќе парат и нас обичните смртници кој не прашува братче... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Редовна војска
На врв
Bottom