Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази - Хумор и Сатира
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="grupa serigii" data-source="post: 376118" data-attributes="member: 8574"><p><strong>АКО ЛАЖЕ АФОРИЗМОТ, ЛАЖЕ И ВИСТИНАТА</strong></p><p></p><p>Има виновници за се’ и сешто.</p><p>Во секој од нас бие некој демонски „Пулс“.</p><p></p><p>Власта е жива несреќа – меѓу тие несреќници нема жртви и мртви.</p><p></p><p>Избравме голем ама несолен, но и таков за многумина е вкусен.</p><p></p><p>Го симнаа Бог на земјата за да господуваат владицитократи.</p><p></p><p>Колку повеќе власта нурнува во подземјето, и гори на површина.</p><p></p><p>Завршија како старо железо, а пак ги лијат во бронза.</p><p></p><p>Дуалното образование е воспитание за феудални навики.</p><p></p><p>Во трула држава неодржив е било каков политички имунитет.</p><p></p><p>Читаат меѓу редови да воведат ред во државата.</p><p></p><p>Во виното е вистината за тепачката по пијачката.</p><p></p><p>Да сум јас лидер на утописка држава,</p><p>водените топови ќе ги отстапам на земјоделците.</p><p></p><p>Интервенцијата на докторот беше во границите со</p><p>референтните вредности на митото.</p><p></p><p>Направија рокада.</p><p>Кралот на дрогата стана топ тема во политиката.</p><p></p><p>Образовните реформи ги опфатија и партиските млади сили.</p><p>Нема повеќе сендвичи, само преодни оценки.</p><p></p><p>Не пишувам, повеќе препишувам.</p><p>И ми оди.</p><p></p><p>По шахофската, актерите битката ја водат и надвор од таблата.</p><p>Единствено фигурите знаат дека е време за мир.</p><p></p><p>Не бараме место под сонце.</p><p>Бараме се’ да излезе на виделина.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="grupa serigii, post: 376118, member: 8574"] [B]АКО ЛАЖЕ АФОРИЗМОТ, ЛАЖЕ И ВИСТИНАТА[/B] Има виновници за се’ и сешто. Во секој од нас бие некој демонски „Пулс“. Власта е жива несреќа – меѓу тие несреќници нема жртви и мртви. Избравме голем ама несолен, но и таков за многумина е вкусен. Го симнаа Бог на земјата за да господуваат владицитократи. Колку повеќе власта нурнува во подземјето, и гори на површина. Завршија како старо железо, а пак ги лијат во бронза. Дуалното образование е воспитание за феудални навики. Во трула држава неодржив е било каков политички имунитет. Читаат меѓу редови да воведат ред во државата. Во виното е вистината за тепачката по пијачката. Да сум јас лидер на утописка држава, водените топови ќе ги отстапам на земјоделците. Интервенцијата на докторот беше во границите со референтните вредности на митото. Направија рокада. Кралот на дрогата стана топ тема во политиката. Образовните реформи ги опфатија и партиските млади сили. Нема повеќе сендвичи, само преодни оценки. Не пишувам, повеќе препишувам. И ми оди. По шахофската, актерите битката ја водат и надвор од таблата. Единствено фигурите знаат дека е време за мир. Не бараме место под сонце. Бараме се’ да излезе на виделина. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази - Хумор и Сатира
На врв
Bottom