Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази - Хумор и Сатира
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="grupa serigii" data-source="post: 376114" data-attributes="member: 8574"><p>Ако процентуално ги споредиме каматите кои Трамп ги наметна врз</p><p>Македонија и Кина, односно 33% за нас и 34‘% за нив, и ги ревалоризираме</p><p>со бројот на жители во двете држави (ако воопшто може да се споредиме</p><p>како држава со два милиони жители во споредба со две милијарди од жутите),</p><p>ќе излезе дека (врз основа на моите осмо одделенски познавања на каматните</p><p>стапки) на нашата земја и се наметнати 330, 000, 000 % камата за увоз на наши</p><p>стоки во САД.</p><p></p><p>Се прашам ???</p><p></p><p>Дали за извоз на сиромаштија и само сиромаштија (тоа е она што можеме</p><p>да понудиме на светскиот пазар) во една од најбогатите земји во светот</p><p>(со намера Трампизмот да ја направи уште по богата со тоа што другите</p><p>ќе осиромашат), треба баш ние да платиме со глава, односно да ни се наметне</p><p>толку голема камата.</p><p></p><p>Па тоа е неправда, Калимерооо... !!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="grupa serigii, post: 376114, member: 8574"] Ако процентуално ги споредиме каматите кои Трамп ги наметна врз Македонија и Кина, односно 33% за нас и 34‘% за нив, и ги ревалоризираме со бројот на жители во двете држави (ако воопшто може да се споредиме како држава со два милиони жители во споредба со две милијарди од жутите), ќе излезе дека (врз основа на моите осмо одделенски познавања на каматните стапки) на нашата земја и се наметнати 330, 000, 000 % камата за увоз на наши стоки во САД. Се прашам ??? Дали за извоз на сиромаштија и само сиромаштија (тоа е она што можеме да понудиме на светскиот пазар) во една од најбогатите земји во светот (со намера Трампизмот да ја направи уште по богата со тоа што другите ќе осиромашат), треба баш ние да платиме со глава, односно да ни се наметне толку голема камата. Па тоа е неправда, Калимерооо... !!! [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази - Хумор и Сатира
На врв
Bottom