Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази - Хумор и Сатира
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="grupa serigii" data-source="post: 376050" data-attributes="member: 8574"><p>СВИНСКИ КОЛЕНИЦИ ПО АВИО-РЕЦЕПТ</p><p></p><p>Се прашав, зошто ме болат колената,</p><p>кога со новата власт би требало да ме боли главата.</p><p>Тргнав по доктори.</p><p>Прво кај матичната.</p><p>-Си се прејал, ти влегол лебот в’колена. Према твојата крвна слика</p><p>власта е добра. За болките ќе те пратам кај специјалист.</p><p>Отидов кај специјалист.</p><p>-Аман докторе, вака и вака со коленава.</p><p>-Болеста е наследна. Од колено на колено, генерациски. Ако твоите предци</p><p>киленичеле, ќе коленичиш и ти. Кај нас тоа е ендемска болест. Ние сме</p><p>нација на коленичари. Но, како забележав тебе колената и како да ти се</p><p>тресат. Ќе те пратам кај специјалист за треска.</p><p>Специјалистот за треска ми рече дека колената ми се тресет од</p><p>сеизмолошките потези на новата власт, и како терапија ми препорача</p><p>три пати на ден да ја удрам главата од зид, за да се уверам дека власта на</p><p>овој начин нема да ја истресеме.</p><p>Ми даде совет да одам кај доктор за коленичење.</p><p>Отидов со итен упат.</p><p>-Докторе за коленичење, аман помагај, ме изгореа коленава.</p><p>-Чекај бе, неможи тоа така. Прво малку коленичи па да ти одредам сума сумарум</p><p>за да ти ја кажам дијагнозата.</p><p>Клекнав како ми рече, па почна со прашања: колку пати коленичам, каде коленичам,</p><p>зошто коленичам, кај кого коленичам...</p><p>Се што кажав внесе во мојот здравствен картон и откако со гумено чеканче</p><p>ми ги провери рефлексите на подколениците, ме праша:</p><p>-Абе ти да не си од партијата на лидерот ?</p><p>-Да, да ! Лепев плакати, одев на митинзи, пропагирав, се би дал за мојот лидер.</p><p>-Ааа...значи така. Е па види, болеста е заразна. Сите што сте негови следбеници,</p><p>заразени сте со коленичење. Тој коленичел, коленичел уште како асистент, па така</p><p>заразата се пренела и на вас. Но, има чајре. Кога седиш, колената ќе ги држиш</p><p>испружени, никако свиткани. Тоа е од искуството на лидерот, откако летал со авион</p><p>во бизнис класа, онака испружен колку што е долг, широк и висок. Кога слетал,</p><p>стоел исправен како пушка, што било многу впечатливо за околината. И тебе ќе ти</p><p>препишам едно вакво летање, и тоа на товар на здравството, со придружба. А сега</p><p>уште малку коленичи, додека не се вратам.</p><p>Си дојдов дома.</p><p>Колениците повеќе не ме болеа, ама главоболката беше неподнослива.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="grupa serigii, post: 376050, member: 8574"] СВИНСКИ КОЛЕНИЦИ ПО АВИО-РЕЦЕПТ Се прашав, зошто ме болат колената, кога со новата власт би требало да ме боли главата. Тргнав по доктори. Прво кај матичната. -Си се прејал, ти влегол лебот в’колена. Према твојата крвна слика власта е добра. За болките ќе те пратам кај специјалист. Отидов кај специјалист. -Аман докторе, вака и вака со коленава. -Болеста е наследна. Од колено на колено, генерациски. Ако твоите предци киленичеле, ќе коленичиш и ти. Кај нас тоа е ендемска болест. Ние сме нација на коленичари. Но, како забележав тебе колената и како да ти се тресат. Ќе те пратам кај специјалист за треска. Специјалистот за треска ми рече дека колената ми се тресет од сеизмолошките потези на новата власт, и како терапија ми препорача три пати на ден да ја удрам главата од зид, за да се уверам дека власта на овој начин нема да ја истресеме. Ми даде совет да одам кај доктор за коленичење. Отидов со итен упат. -Докторе за коленичење, аман помагај, ме изгореа коленава. -Чекај бе, неможи тоа така. Прво малку коленичи па да ти одредам сума сумарум за да ти ја кажам дијагнозата. Клекнав како ми рече, па почна со прашања: колку пати коленичам, каде коленичам, зошто коленичам, кај кого коленичам... Се што кажав внесе во мојот здравствен картон и откако со гумено чеканче ми ги провери рефлексите на подколениците, ме праша: -Абе ти да не си од партијата на лидерот ? -Да, да ! Лепев плакати, одев на митинзи, пропагирав, се би дал за мојот лидер. -Ааа...значи така. Е па види, болеста е заразна. Сите што сте негови следбеници, заразени сте со коленичење. Тој коленичел, коленичел уште како асистент, па така заразата се пренела и на вас. Но, има чајре. Кога седиш, колената ќе ги држиш испружени, никако свиткани. Тоа е од искуството на лидерот, откако летал со авион во бизнис класа, онака испружен колку што е долг, широк и висок. Кога слетал, стоел исправен како пушка, што било многу впечатливо за околината. И тебе ќе ти препишам едно вакво летање, и тоа на товар на здравството, со придружба. А сега уште малку коленичи, додека не се вратам. Си дојдов дома. Колениците повеќе не ме болеа, ама главоболката беше неподнослива. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази - Хумор и Сатира
На врв
Bottom