Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази - Хумор и Сатира
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Grupa Seirdzii" data-source="post: 366523" data-attributes="member: 3053"><p><strong> НЕ БЕГАЈ</strong></p><p></p><p> Од окулу, со неколку зборови, на жената и предложив пред спиење да имаме</p><p>судир. Асоцирав на љубов, страст, ерогени зони, истражување нови нешта.</p><p> Директно, со неколку зборови, ми стави на знаење дека не е заинтересирана.</p><p> Ништо, си реков, уште една корпа.</p><p> Потоа седнав да вечерам. Каснав од ова, каснав од она, на крајот се прејадов.</p><p>Киселините во стомакот и подуеноста си го направија своето. Ме фати офтика,</p><p>безволност, телевизорот не ме интересираше, а жената уште помалку. Единствено</p><p>што можев да сторам е да си легнам. Сонот и чувството на прејаденост не одат заедно: </p><p>само зјапав во темница, паднат во секој поглед.</p><p> Едно време ја чув жената како се спрема за спиење. Помислив, а што ако и текне</p><p>да ми рече ајде бе мажу, нели ми предложи нешто. Е сега, си реков, ќе се преправам</p><p>дека спијам. Ги затворив очите, немрдам, речиси умрен. Го подотворив едното око</p><p>и ја гледам жената како се пресоблекува.</p><p> (Надја, со румени образи, среќна, со сјајни насолзени очи</p><p> во исчекување на нешто исклучително, кружеше </p><p> во танцот, нејзиниот бел фустан се дуеше и делумно</p><p> ги откриваше убавите, витки нозе во чорапи со боја на кожа.</p><p> (цитат од песната „Не бегај“, Рајмонд Карвер) ).</p><p> Потоа почувствував како топло се вовлекува под јорганот. Отворените пори го ширеа</p><p>мирисот на нејзината насолзена убавина и женственост. Рикна во мене инстинктот на звер,</p><p>но, мојата машка гордост беше поголема. Шо прајш, и свикав, ме разбуди. Аман бе, кротко</p><p>ми се обрати, зарем толку бргу заспа. Ајде, спиј, нежно ми шапна, еве и јас штотуку се</p><p>спремам да се преправам дека спијам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Grupa Seirdzii, post: 366523, member: 3053"] [B] НЕ БЕГАЈ[/B] Од окулу, со неколку зборови, на жената и предложив пред спиење да имаме судир. Асоцирав на љубов, страст, ерогени зони, истражување нови нешта. Директно, со неколку зборови, ми стави на знаење дека не е заинтересирана. Ништо, си реков, уште една корпа. Потоа седнав да вечерам. Каснав од ова, каснав од она, на крајот се прејадов. Киселините во стомакот и подуеноста си го направија своето. Ме фати офтика, безволност, телевизорот не ме интересираше, а жената уште помалку. Единствено што можев да сторам е да си легнам. Сонот и чувството на прејаденост не одат заедно: само зјапав во темница, паднат во секој поглед. Едно време ја чув жената како се спрема за спиење. Помислив, а што ако и текне да ми рече ајде бе мажу, нели ми предложи нешто. Е сега, си реков, ќе се преправам дека спијам. Ги затворив очите, немрдам, речиси умрен. Го подотворив едното око и ја гледам жената како се пресоблекува. (Надја, со румени образи, среќна, со сјајни насолзени очи во исчекување на нешто исклучително, кружеше во танцот, нејзиниот бел фустан се дуеше и делумно ги откриваше убавите, витки нозе во чорапи со боја на кожа. (цитат од песната „Не бегај“, Рајмонд Карвер) ). Потоа почувствував како топло се вовлекува под јорганот. Отворените пори го ширеа мирисот на нејзината насолзена убавина и женственост. Рикна во мене инстинктот на звер, но, мојата машка гордост беше поголема. Шо прајш, и свикав, ме разбуди. Аман бе, кротко ми се обрати, зарем толку бргу заспа. Ајде, спиј, нежно ми шапна, еве и јас штотуку се спремам да се преправам дека спијам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази - Хумор и Сатира
На врв
Bottom